Zeleninové karí
Zeleninové karí

Mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi

ryzasos - fotkaRyža SOS, 26. júna 2023. Komerčný recept.
Mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi
Foto: ryzasos

Ak ste práve dostali chuť na exotické, bezmäsité zeleninové jedlo plné chutí, tak tento 30-minútový recept na mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi jednoducho musíte Zobraziť celý popisAk ste práve dostali chuť na exotické, bezmäsité zeleninové jedlo plné chutí, tak tento 30-minútový recept na mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi jednoducho musíte skúsiť. Nielenže si ho pripravíte behom chvíle, no dokonalý výsledok s ním dosiahne aj ten najmenej skúsený kuchár. Odporúčame vyskúšať, mrkva a brokolica sú v tomto indickom podaní neskutočne chutné. Mňam! A recept je skvelý aj do krabičky.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g
400 ml
70 g
70 g
2 ČL
1/2 ČL
3/4 ČL
štipka
2 strúčiky
200 g
500 ml
 čerstvá

Online leták

Postup

  1. 1

    Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút.

  2. 2

    Kým sa ryža varí, v hrnci si zmiešame kokosové mlieko s paradajkovým pretlakom, koreninami, soľou a zmes privedieme k varu.

  3. 3

    Potom do hrnca pridáme umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, na tenké pásiky nakrájanú mrkvu, prelisované strúčiky cesnaku a kešu orechy.

  4. 4

    Zeleninu varíme v omáčke za občasného miešania približne 15 minút.

  5. 5

    Potom približne 1/5 zmesi priamo v hrnci rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom, aby sme omáčku zahustili.

  6. 6

    Zeleninovú zmes ešte dobre premiešame a necháme prevrieť.

  7. 7

    Hotové jedlo podávame s uvarenou ryžou a na záver ho odporúčame posypať čerstvým koriandrom.

Diskusia k receptu