Mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi
	                                    Ak ste práve dostali chuť na exotické, bezmäsité zeleninové jedlo plné chutí, tak tento 30-minútový recept na mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi jednoducho musíte Zobraziť celý popisAk ste práve dostali chuť na exotické, bezmäsité zeleninové jedlo plné chutí, tak tento 30-minútový recept na mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi jednoducho musíte skúsiť.  Nielenže si ho pripravíte behom chvíle, no dokonalý výsledok s ním 
dosiahne aj ten najmenej skúsený kuchár. Odporúčame vyskúšať, mrkva a brokolica sú v tomto indickom podaní neskutočne 
chutné. Mňam! A recept je skvelý aj do krabičky.					                                
					                                
Zdroj: Fitrecepty	                                
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút.
- 2
 Kým sa ryža varí, v hrnci si zmiešame kokosové mlieko s paradajkovým pretlakom, koreninami, soľou a zmes privedieme k varu.
- 3
 Potom do hrnca pridáme umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, na tenké pásiky nakrájanú mrkvu, prelisované strúčiky cesnaku a kešu orechy.
- 4
 Zeleninu varíme v omáčke za občasného miešania približne 15 minút.
- 5
 Potom približne 1/5 zmesi priamo v hrnci rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom, aby sme omáčku zahustili.
- 6
 Zeleninovú zmes ešte dobre premiešame a necháme prevrieť.
- 7
 Hotové jedlo podávame s uvarenou ryžou a na záver ho odporúčame posypať čerstvým koriandrom.
Tiež zeleninové karí:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu