Cuketové špagety s mletým mäsom na spôsob bolonskej omáčky
mesačník Varecha, 14. augusta 2023
Foto: Shutterstock
Všade samá cuketa. V záhradách, na trhoviskách. Cuketa jednoducho patrí k letu. Vyskúšajte ju aj v podobe špagiet.
porcie
príprava
Suroviny
1,5 kg |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
1 stonka |
|
1 PL |
|
400 g mleté (zmes hovädzie a bravčové) |
|
300 ml |
|
5 PL |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mrkvu očistíme, zeler umyjeme a nakrájame na jemné kocky.
- 2
Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso, na kocky nakrájanú mrkvu, zeler a krátko orestujeme.
- 3
Pridáme pasírované paradajky, potom paradajkový pretlak a ochutíme soľou, korením a oreganom. Dusíme na miernom ohni aspoň 30 minút.
- 4
Cukety umyjeme, odrežeme konce a nastrúhame na dlhé špirály – špagety. Povaríme ich 3 minúty v hrnci s vriacou osolenou vodou a scedíme.
- 5
Cuketové špagety podávame s mäsovou omáčkou a hoblinkami parmezánu.
Tiež cuketové špagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu