Cuketové špagety
Cuketové špagety

Cuketové špagety s mletým mäsom na spôsob bolonskej omáčky

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 14. augusta 2023
Cuketové špagety s mletým mäsom na spôsob bolonskej omáčky
Foto: Shutterstock

Všade samá cuketa. V záhradách, na trhoviskách. Cuketa jednoducho patrí k letu. Vyskúšajte ju aj v podobe špagiet.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

1,5 kg
2 ks
2 strúčiky
2 ks
1 stonka
1 PL
400 g mleté (zmes hovädzie a bravčové)
300 ml
5 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mrkvu očistíme, zeler umyjeme a nakrájame na jemné kocky.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso, na kocky nakrájanú mrkvu, zeler a krátko orestujeme.

  3. 3

    Pridáme pasírované paradajky, potom paradajkový pretlak a ochutíme soľou, korením a oreganom. Dusíme na miernom ohni aspoň 30 minút.

  4. 4

    Cukety umyjeme, odrežeme konce a nastrúhame na dlhé špirály – špagety. Povaríme ich 3 minúty v hrnci s vriacou osolenou vodou a scedíme.

  5. 5

    Cuketové špagety podávame s mäsovou omáčkou a hoblinkami parmezánu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia