Bravčové mäso
Bravčové mäso

Plovdivské mäso

helena10 - bez fotkyhelena10, 14. augusta 2023
Plovdivské mäso
Foto: helena10

Chutný obed a jednoduchá príprava.

Suroviny

1,10 kg
2 ks
2-3 strúčiky
2 malé bal. hustý
 (mlynčekové)
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Očistené bravčové mäso narežeme na menšie kocky.

  2. 2

    Očistenú na drobno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji do ružova, následne pridáme aj nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme mäso, osolíme a opečieme. Potom pridáme paradajkový pretlak a chvíľu spolu restujeme. Zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme.

  3. 3

    Počas dusenia občas zamiešame, dochutíme korením, dusíme do polomäkka. Zahustíme zátrepkou z vody a múky a dodusíme za stáleho miešania do mäkka. Podľa vlastnej potreby ešte osolíme, ochutíme. (Namiesto zátrepky môžete zahustiť aj zápražkou.)

  4. 4

    U nás bola príloha varené zemiaky alebo varené cestoviny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia