Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzie soté s brusnicami

ryzasos - fotkaRyža SOS, 25. septembra 2023. Komerčný recept.
Hovädzie soté s brusnicami
Foto: ryzasos

Ak ste tiež fanúšikmi mäsitých jedál na sladký spôsob, tak si tento recept na perfektné hovädzie soté s brusnicami úplne zamilujete. Je tak Zobraziť celý popisAk ste tiež fanúšikmi mäsitých jedál na sladký spôsob, tak si tento recept na perfektné hovädzie soté s brusnicami úplne zamilujete. Je tak jednoduché na prípravu a výsledok ohúri nielen perfektnou, sladkastou chuťou, ktorá sa spája s výraznou hovädzinou, no keďže budeme mäso dusiť pomaly približne hodinu, dosiahneme aj jeho dokonalú, jemnú štruktúru.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks veľká
1 PL
70 g
150 g
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
200 g
500 ml
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.

  2. 2

    Pridáme na malé kúsky nakrájané hovädzie mäso a restujeme ho na silnom plameni približne 2 minúty.

  3. 3

    Potom pridáme paradajkový pretlak, korenie, sušené brusnice, zamiešame a hrniec prikryjeme.

  4. 4

    Mäso dusíme približne 60 minút na slabom ohni, pričom ho občas premiešame a ak treba, podlejeme trochou vody (to odporúčam až po 30 minútach dusenia). Ku koncu mäso osolíme.

  5. 5

    Medzitým ryžu dobre prepláchneme pod tečúcou vodou a v menšom hrnci ju potom zalejeme s 500 ml vody.

  6. 6

    Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju domäkka, približne 15 minút.

  7. 7

    Hotové mäso podávame spolu s uvarenou ryžou a môžeme doplniť o bylinky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia