Bezlepkové pizza slimáky fotorecept
Foto: emmatessdad
Pizza slimáky bezlepkové, chutné a krehké.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Prichystáme si všetky suroviny.
-
2
Do teplého mlieka pridáme droždie a posypeme cukrom. Necháme chvíľku nakysnúť kvások.
-
3
Do múky dáme vykysnutý kvások s mliekom, roztopené maslo, 1 vajce, štipku soli a trocha cukru. Mixujeme cca 5 minút. Je to bezlepková múka, cesto sa správa trocha inak, dosť sa lepí. Ak sa vám zdá cesto príliš mazľavé, pridajte trocha múky. Po spracovaní cesto posypeme múkou, položíme naň čistú utierku a dáme do tepla kysnúť. Mne kyslo hodinu.
-
4
Cesto po hodine vykyslo, cca zdvojnásobilo svoju veľkosť, vyložíme ho na dosku a prerežeme na polovice. Jednu časť vyvaľkáme. Opakujem, že bezlepkové kysnuté cesto ma inú štruktúru a zvykne sa trhať.
-
5
Plát natrieme pretlakom, trochou kečupu, položíme šunku, syr a kukuricu.
-
6
Zmotáme do závinu. Nakrájame na cca 2 cm hrubé pásiky a prekladáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olejom s pretlačeným cesnakom. Pečieme cca 40 minút na 180 stupňov.
Diskusia k receptu