Rýchle gnocchi v smotanovej paradajkovej omáčke

sendyy - bez fotkysendyy, 25. apríla 2023
Rýchle gnocchi v smotanovej paradajkovej omáčke
Foto: sendyy
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 bal. (33 %)
1 PL
trocha
strúhaný




Postup

  1. 1

    Vo vode podľa návodu na obale uvaríme gnocchi. Použila som kupované, pretože je to dobrá voľba ako rýchla večera či obed keď sa nestíha.

  2. 2

    Keď sa gnocchi uvaria, scedené ich preložíme na panvicu, kde ich môžeme ešte zľahka opiecť do hneda. Pridáme 1 PL paradajkového pretlaku, prilejeme smotanu na šľahanie a necháme spolu povariť.

  3. 3

    Nakoniec pridáme už len soľ, sušený cesnak, bazalku, oregano a trochu strúhaného syra, ja som použila strúhanú mozzarellu.

  4. 4

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

vikyyy20
Nepodarilo sa... Nebolo napísané aká smotana koľko nič... Balenie 250ml 500ml??? Tak ako rýchlo sa spravili tak rýchlo ste ten recept napísali. Vidno to podľa toho čo mi ostalo v hrnci :)
kukulienka71
Smotana na šľahanie je bežne v spotrebiteľskom balení 180-250 ml. To je množstvo tak akurát na omáčku v panvici. Páči sa mi to ako fakt rýchlovka. Aj domáce sa dajú zamraziť a potom “ nájsť”, keď treba.
bugout
Začal som v niektorých podobných receptoch nahrádzať smotanu krémový syrom (napr. Filadelfia) a je to výborné. Tu by ale asi trebalo pridať aj niečo tekutejši, trocha vody v ktorej sa varili gnochi, alebo použiť pasatu a nie pretlak. Niekedy vyskúšam. Takéto rýchlovky mám rád.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia