Pizzové slimáky z lístkového cesta
Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 24. januára 2024
príloha Varecha, 24. januára 2024
Foto: Shutterstock
Mať doma v zálohe hotové lístkové cesto je vždy fajn, najmä keď si chcete pripraviť niečo rýchlo.
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 225 °C
na 225 °C
Postup
-
1
Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi približne 40 x 30 cm.
- 2
Na cesto rozotrieme paradajkový pretlak. Naň poukladáme nakrájané paradajky, posypeme bylinkami a osolíme. Môžeme obložiť aj plátkami slaniny. Posypeme nastrúhaným parmezánom.
- 3
Cesto s náplňou pevne zrolujeme z dlhšej strany. Rolku cesta nakrájame na kolieska hrubé približne 2 cm.
- 4
Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a kolieska naň položíme reznou stranou. Pečieme v rúre vyhriatej na 225 °C dozlatista.
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu