Pizzové koláče
Pizzové koláče

Pizzové slimáky z lístkového cesta

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 24. januára 2024
Pizzové slimáky z lístkového cesta
Foto: Shutterstock

Mať doma v zálohe hotové lístkové cesto je vždy fajn, najmä keď si chcete pripraviť niečo rýchlo.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 225 °C

Suroviny

1 bal.
3 ks (v oleji)
3 PL
1/2 PL (rozmarín, tymian, oregano)
100 g
25 g
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi približne 40 x 30 cm.

  2. 2

    Na cesto rozotrieme paradajkový pretlak. Naň poukladáme nakrájané paradajky, posypeme bylinkami a osolíme. Môžeme obložiť aj plátkami slaniny. Posypeme nastrúhaným parmezánom.

  3. 3

    Cesto s náplňou pevne zrolujeme z dlhšej strany. Rolku cesta nakrájame na kolieska hrubé približne 2 cm.

  4. 4

    Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a kolieska naň položíme reznou stranou. Pečieme v rúre vyhriatej na 225 °C dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia