Panónska rybacia minestrone
šéfkuchár, 24. apríla 2023
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks malý |
|
1 ks (malý) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 l |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1 ks |
|
|
|
400 g |
|
4 ks |
|
|
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Jemne nakrájanú cibuľu restujeme na oleji dozlatista. Pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak a krátko restujeme.
- 2
Zalejeme bielym vínom, necháme zredukovať a pridáme rybací vývar a bobkový list. Do polievky pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, buľvový a stonkový zeler a asi 10 minút povaríme, aby zelenina ostala chrumkavá.
- 3
Na panvici opečieme nakrájanú cuketu a papriku a pridáme tiež do polievky. Dochutíme soľou, limetkovou šťavou, cukrom a korením.
- 4
Zubáča na strane s kožou obalíme v múke a opečieme, ale len na tejto strane, dolu kožou.
- 5
V druhej panvici rozpustíme maslo, pridáme limetkovú šťavu a zubáča opečieme mäsovou stranou dolu. Krevety môžeme opiecť na tejto panvici spolu so zubáčom.
- 6
Polievku servírujeme do hlbokého taniera , navrch položíme zubáča a krevetu. Posypeme čerstvo nakrájaným kôprom.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu