Kuracie mäso
Kuracie mäso

Pečené kurča s paprikovou omáčkou

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 16. apríla 2023
Pečené kurča s paprikovou omáčkou
Foto: Shutterstock
5
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks
5 ks
2 ks
3 PL
1 l
2 ks
2 strúčiky
3 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Prsia a stehná osolíme, okoreníme a opečieme v ohňovzdornom hrnci na troche oleja.

  2. 2

    Preložíme do rúry vyhriatej na 160 °C, pečieme prikryté približne 30 minút (podľa veľkosti kúskov mäsa, mäso musí byť prepečené).

  3. 3

    Medzitým nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno a orestujeme ich na troche oleja. Pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku, nakrájanú červenú papriku a zalejeme vývarom. Povaríme približne 15 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme kyslú smotanu. Rozmixujeme a omáčku prepasírujeme.

  4. 4

    Do hotovej omáčky pridáme upečené mäso. Podávame s uvarenými špeclami alebo širokými rezancami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia