Pizza trojuholníky
Pizza trojuholníky

Pizza trojuholníčky z lístkového cesta

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 7. septembra 2023

Rýchla chuťovka pre návštevu alebo len tak k telke.

12
porcií
10 (+ vychladenie) minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 rolka
Paradajkový základ:
1 konzerva (115 g)
2 strúčiky
1 ČL
štipka
štipka (oregano, bazalka, tymian, petržlenová vňať)
1/2 ČL
štipka
Náplň:
1 konzerva (vákuovaná v slanom náleve, 170 g))
200 g (na strúhanie)
160 g
Na potretie:
1 ks rozšľahané
Na posypanie:
trochu




Postup

  1. 1

    Paradajkový základ: Paradajkový pretlak vymiešame s olivovým olejom, pretlačeným cesnakom, pridáme štipku sušeného oregana, bazalku, tymian, červenú papriku a petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme a spolu premiešame.

  2. 2

    Lístkové cesto rozložíme na pôvodnom papieri na pečenie a natrieme paradajkovým základom, nastrúhame syr (aby sa náplň nekĺzala), poukladáme plátky šunky, navrstvíme scedenú kukuricu, znovu posypeme strúhaným syrom a cesto zvinieme.

  3. 3

    Naplnenú roládu odložíme do chladničky na cca 10 minút, necháme vychladiť a cesto stuhnúť (lepšie sa potom krája).

  4. 4

    Vyberieme z chladničky a pokrájame na trojuholníčky, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a dáme piecť. Pečieme 7-8 minút pri teplote 200 °C, potom znížime na 180 °C a dopečieme do zlatista. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia