Pizza trojuholníčky z lístkového cesta
Rýchla chuťovka pre návštevu alebo len tak k telke.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 rolka |
|
| Paradajkový základ: | |
| 1 konzerva (115 g) |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| štipka (oregano, bazalka, tymian, petržlenová vňať) |
|
| 1/2 ČL |
|
| štipka |
|
| Náplň: | |
| 1 konzerva (vákuovaná v slanom náleve, 170 g)) |
|
| 200 g (na strúhanie) |
|
| 160 g |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks rozšľahané |
|
| Na posypanie: | |
| trochu |
|
Postup
-
1
Paradajkový základ: Paradajkový pretlak vymiešame s olivovým olejom, pretlačeným cesnakom, pridáme štipku sušeného oregana, bazalku, tymian, červenú papriku a petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme a spolu premiešame.
- 2
Lístkové cesto rozložíme na pôvodnom papieri na pečenie a natrieme paradajkovým základom, nastrúhame syr (aby sa náplň nekĺzala), poukladáme plátky šunky, navrstvíme scedenú kukuricu, znovu posypeme strúhaným syrom a cesto zvinieme.
- 3
Naplnenú roládu odložíme do chladničky na cca 10 minút, necháme vychladiť a cesto stuhnúť (lepšie sa potom krája).
- 4
Vyberieme z chladničky a pokrájame na trojuholníčky, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a dáme piecť. Pečieme 7-8 minút pri teplote 200 °C, potom znížime na 180 °C a dopečieme do zlatista. Dobrú chuť!
Tiež trojuholníky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu