Pizza trojuholníčky z lístkového cesta
Foto: kucharocka123
Rýchla chuťovka pre návštevu alebo len tak k telke.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 rolka |
|
Paradajkový základ: | |
1 konzerva (115 g) |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
štipka (oregano, bazalka, tymian, petržlenová vňať) |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
Náplň: | |
1 konzerva (vákuovaná v slanom náleve, 170 g)) |
|
200 g (na strúhanie) |
|
160 g |
|
Na potretie: | |
1 ks rozšľahané |
|
Na posypanie: | |
trochu |
|
Postup
-
1
Paradajkový základ: Paradajkový pretlak vymiešame s olivovým olejom, pretlačeným cesnakom, pridáme štipku sušeného oregana, bazalku, tymian, červenú papriku a petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme a spolu premiešame.
- 2
Lístkové cesto rozložíme na pôvodnom papieri na pečenie a natrieme paradajkovým základom, nastrúhame syr (aby sa náplň nekĺzala), poukladáme plátky šunky, navrstvíme scedenú kukuricu, znovu posypeme strúhaným syrom a cesto zvinieme.
- 3
Naplnenú roládu odložíme do chladničky na cca 10 minút, necháme vychladiť a cesto stuhnúť (lepšie sa potom krája).
- 4
Vyberieme z chladničky a pokrájame na trojuholníčky, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a dáme piecť. Pečieme 7-8 minút pri teplote 200 °C, potom znížime na 180 °C a dopečieme do zlatista. Dobrú chuť!
Tiež trojuholníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu