Paradajková polievka
Paradajková polievka

Polievka z čerstvých paradajok

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 11. augusta 2023
Polievka z čerstvých paradajok
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 stonky
1 ks
2-3 ks
4 strúčiky
400 ml
500 ml
3 ks
6 stoniek (čerstvý)
3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme, narežeme na hornom aj spodnom konci do tvaru kríža, zalejeme vriacou vodou a ošúpeme. Nakrájame na kocky.

  2. 2

    V hrnci rozohrejeme olej a restujeme na ňom najemno nakrájanú šalotku, po chvíli pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, najemno nakrájaný stonkový zeler a mrkvu, chvíľu restujeme. Pridáme nakrájané paradajky, pretlak a vývar, bobkový list, tymian, dochutíme trstinovým cukrom, povaríme asi 15 minút. Z polievky vyberieme bobkový list, stonky tymianu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou.

  3. 3

    Polievku nalejeme do tanierov a ozdobíme lístkami bazalky, môžeme posypať strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia