Polievka z čerstvých paradajok
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 11. augusta 2023
mesačník Varecha, 11. augusta 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paradajky umyjeme, narežeme na hornom aj spodnom konci do tvaru kríža, zalejeme vriacou vodou a ošúpeme. Nakrájame na kocky.
- 2
V hrnci rozohrejeme olej a restujeme na ňom najemno nakrájanú šalotku, po chvíli pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, najemno nakrájaný stonkový zeler a mrkvu, chvíľu restujeme. Pridáme nakrájané paradajky, pretlak a vývar, bobkový list, tymian, dochutíme trstinovým cukrom, povaríme asi 15 minút. Z polievky vyberieme bobkový list, stonky tymianu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou.
- 3
Polievku nalejeme do tanierov a ozdobíme lístkami bazalky, môžeme posypať strúhaným parmezánom.
Tiež paradajková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu