Foto: mirib
Veľmi dlho som hľadala recept na pizzu, až som našla a upravila do dokonalosti.
porcie
príprava
na 240 °C
Suroviny
300 g |
|
175 ml vlažná |
|
1 KL |
|
21 g |
|
1 KL |
|
4,5 PL |
|
Pizza základ: | |
|
|
kytička (čerstvé) |
|
kytička (čerstvá) |
|
trošku |
|
trošku |
|
1/2 KL |
|
trošku |
|
trošku |
|
Postup
-
1
Z vlažnej vody, cukru a polovice droždia spravíme kvások. Po napučaní pridáme kvások do preosiatej hladkej múky zmiešanej so soľou a olivovým olejom. Vypracujeme kompaktné cesto. Zakryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste cca hodinu. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve. Z tohto množstva nám vyjdú 2 pizze. Na rúre zapneme pizza program, pokiaľ nie je, zapneme vrchný a spodný ohrev na 240 stupňov. Z cesta urobíme bochník, ktorý na pomúčenej doske vytvarujeme do kruhu vo veľkosti plechu (dôležitý je originál plech na pizzu s dierkami!).
-
2
Cesto prenesieme na pizza plech. Nanesieme zmiešaný pizza základ. Nedávať kečup, ale pretlak zmiešaný so všetkými bylinkami a koreninami vyššie. Na pizzu si pridajte všetko podľa vlastnej chuti. Nám sa osvedčila suchá saláma viac ako šunka, kukurica, šampiňóny, olivy... a na vrch postrúhaná mozzarella. Pečieme 7-8 minút v závislosti od množstva pridaného na pizzi.
-
3
Druhá pizza...
-
4
Ďalší variant.
Diskusia k receptu