Najlepšia tenká pizza

mirib - bez fotkymirib, 15. júla 2023
Najlepšia tenká pizza
Foto: mirib

Veľmi dlho som hľadala recept na pizzu, až som našla a upravila do dokonalosti.

2
porcie
20 minút
príprava
7-8 minút
na 240 °C

Suroviny

300 g
175 ml vlažná
1 KL
21 g
1 KL
4,5 PL
Pizza základ:
kytička (čerstvé)
kytička (čerstvá)
trošku
trošku
1/2 KL
trošku
trošku




Postup

  1. 1

    Z vlažnej vody, cukru a polovice droždia spravíme kvások. Po napučaní pridáme kvások do preosiatej hladkej múky zmiešanej so soľou a olivovým olejom. Vypracujeme kompaktné cesto. Zakryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste cca hodinu. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve. Z tohto množstva nám vyjdú 2 pizze. Na rúre zapneme pizza program, pokiaľ nie je, zapneme vrchný a spodný ohrev na 240 stupňov. Z cesta urobíme bochník, ktorý na pomúčenej doske vytvarujeme do kruhu vo veľkosti plechu (dôležitý je originál plech na pizzu s dierkami!).

    Najlepšia tenká pizza  - obrázok 1
  2. 2

    Cesto prenesieme na pizza plech. Nanesieme zmiešaný pizza základ. Nedávať kečup, ale pretlak zmiešaný so všetkými bylinkami a koreninami vyššie. Na pizzu si pridajte všetko podľa vlastnej chuti. Nám sa osvedčila suchá saláma viac ako šunka, kukurica, šampiňóny, olivy... a na vrch postrúhaná mozzarella. Pečieme 7-8 minút v závislosti od množstva pridaného na pizzi.

    Najlepšia tenká pizza  - obrázok 2
  3. 3

    Druhá pizza...

    Najlepšia tenká pizza  - obrázok 3
  4. 4

    Ďalší variant.

    Najlepšia tenká pizza  - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia