Pretlak paradajkový

Pretlak paradajkový ako ingrediencia v receptoch:

  • Guláš z daniela a lesných húb
  • Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept)

    Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept)

    Dnešný obed z jedného pekáča. Jedným slovom - SUPER !

  • Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak a opäť krátko opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list, po opražení do zlatohneda...

  • Kardinálska polievka

    Kardinálska polievka

    Neviem, prečo sa táto kapusta volá červená, keď je fialová.

  • Šošovicovica

    Šošovicovica

    Horúčavy sú za nami, v lete polievky nevarievam, takže po dlhšej absencii pridávam túto výdatnú polievku ako hlavný chod.

  • Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou (fotorecept)

    Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou (fotorecept)

    Tento recept je z kuchárskej knihy. Ktorú som zdedil po mame, je to kniha z rokov 70. Sú tam niektoré moc dobré recepty, niektoré som málo upravil. Ako aj tento, ale jadro ostalo....

  • Gnocchi so zeleninovým demi-glace a s hubami
  • Mexická (sweet chilli) omáčka (fotorecept)

    Mexická (sweet chilli) omáčka (fotorecept)

    Výborná sladko-pikantná omáčka, ktora sa hodí skoro ku všetkému...

  • Krémová polievka z homára

    Krémová polievka z homára

    Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, mrkvu a cesnak – a všetko spolu podusíme dohneda. Pridáme tom yum pastu, citrónovú trávu a paradajkový pretlak. Miešame asi 2...

  • Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept)

    Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept)

    Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi 3 litre vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, celé korenie a trochu soli. Varíme asi 2 hodiny.

  • Zdravšia nízkosacharidová pizza bez múky a lepku s brokolicovo-syrovým cestom (videorecept)

    Zdravšia nízkosacharidová pizza bez múky a lepku s brokolicovo-syrovým cestom (videorecept)

    "Pizza" bez múky a lepku. Brokolicovo-syrové cesto chutí perfektne. Ak chceš obmedziť sacharidy, tak toto je ta správna voľba, vhodná aj do keto-diéty. Kľudne si môžeš pridať kuracie mäso, akýkoľvek syr, kreativite...

  • Králičie ragú

    Králičie ragú

    Na oleji trochu opečieme osolené králičie diely. Vyberieme. Do tej istej panvice, na tom istom oleji speníme pokrájanú cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak, a po chvíľke aj rascu, zázvor a škoricu (v ľubovoľnej kombinácii)....

  • Hovädzí guláš s fazuľou a so šalviovou polentou

    Hovädzí guláš s fazuľou a so šalviovou polentou

    Cesnak a cibuľu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak nasekáme, mäso nakrájame na kocky, papriku očistíme a tiež nakrájame na kocky. Čili zbavíme semienok a nakrájame. Fazuľu necháme odkvapkať.

  • Grilované mäsové guľky s cibuľou

    Grilované mäsové guľky s cibuľou

    Mäso osolíme, okoreníme, pridáme sojovú omáčku, paradajkový pretlak a najemno nakrájanú zelerovú vňať. Poprípade ju môžme nahradiť petržlenovou vňaťou alebo jarnou cibuľkou. Poriadne premiešame a tvarujeme guľky.

  • Vegetariánsky (vegan) mexický guláš (fotorecept)

    Vegetariánsky (vegan) mexický guláš (fotorecept)

    Pre milovníkov lesného hodovania :)

  • Bolognese vegetariana

    Bolognese vegetariana

    Keď som ešte jedávala mäso, medzi moje najobľúbenejšie recepty na cestoviny patrili jednoznačne Bolonské špagety. Keďže som sa tohoto receptu nemienila vzdať ani teraz, keď už mäso jesť nemôžem, pripravila som variant pre všetkých vegetariánov,...

  • Masové ďábelské toasty

    Masové ďábelské toasty

    Moje recepty najdete na https://inkitchenopen. blogspot. cz/ Vždycky jsem měla ráda konzervu Ďábelské toasty. Na topinky prostě nejlepší. Zkoušla jsem už několik receptů, ale nikdy to nebylo úplně to, co mi chutnalo jako ty koupené.

  • Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou

    Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou

    Gastronómia vždy cestovala. A tak nám v strede a na východe Európy zmiešala chute, zvyky i kombinácie. Naštastie však v každej krajine nechala aj jedlá, ktoré sú svojské, zvláštne. Oplatí sa ich spoznať a ochutnať.

  • Plnená paprika trochu inak

    Plnená paprika trochu inak

    Sú jedlá, ktoré sa ani pri veľkej snahe nedajú lákavo nafotiť. O to lepšie však chutia. To isté platí o tejto plnenej paprike, ktorú ma naučil pripravovať môj svokor. A na rozdiel od klasickej...

  • Kohút na víne - Coq au vin

    Kohút na víne - Coq au vin

    Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho sa odvíja výsledný chuťový zážitok. Ak nemáme po ruke napr. nejaký pinot noir, môžeme ho kľudne nahradiť našim silným...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist