Pretlak paradajkový

Pretlak paradajkový ako ingrediencia v receptoch:

  • Kura na víne (fotorecept)

    Kura na víne (fotorecept)

    Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa pridať aj trochu brandy. Dnes je toto jedlo typickým pre všetky francúzske bistrá. My si na ňom vždy veľmi pochutíme....

  • Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept)

    Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept)

    Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla a niečo mi poradil svokor.

  • Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka (videorecept)

    Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka (videorecept)

    Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. Gnocchi sú niečo ako naše halušky, len na ich prípravu sa používajú varené zemiaky....

  • Jednoduché cesto na domácu pizzu (fotorecept)

    Jednoduché cesto na domácu pizzu (fotorecept)

    Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Pripravíme si kvások a do preosiatej múky zamiešame všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto.

  • Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept)

    Holúbky - plnené kapustné listy (fotorecept)

    Rýchly obed z jedného pekáča, jednoduché varenie.

  • Močing v pomalom hrnci (fotorecept)

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept)

    Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing od @Radox1, chcel som ho vyskúšať v pomalom hrnci.

  • Osso buco à la milanese

    Osso buco à la milanese

    Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept z tejto knihy.

  • Boršč

    Boršč

    Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som do nej všetky kosti a aj mäso, najlepšie by bolo, kebyže sú kosti s kusom mäsa. Necháme zovrieť a...

  • Pomaly dusené jelenie stehno (fotorecept)

    Pomaly dusené jelenie stehno (fotorecept)

    Na toto jedlo som sa inšpiroval receptom od varechárky @kukulienka71, uvádza ho na svojom blogu pod rovnakým názvom, zmenil som len typ úpravy, namiesto pekáča v rúre som použil môj osvedčený pomalý hrniec a výsledok bol...

  • Luštěninová polévka S Hudbou Vesmírnou (videorecept)

    Luštěninová polévka S Hudbou Vesmírnou (videorecept)

    Populárna hudobná skupina S Hudbou Vesmírnou uvarila v štúdiu TV Varecha Luštěninovú polévku (strukovinovú polievku) podľa ChefKamu. Pozrite si video ako sa im to podarilo.

  • Líčka na tmavom pive s hrachovým pyré

    Líčka na tmavom pive s hrachovým pyré

    Líčka očistíme od hrubých blán a dôkladne umyjeme v studenej vode, osolíme a okoreníme z každej strany. Obalíme v hladkej múke a opečieme na horúcej masti. Opečené líčka vyberieme a odložíme nabok. Do masti vložíme nakrájanú...

  • Cuketová pizza (fotorecept)

    Cuketová pizza (fotorecept)

    Nastráhame si cuketu, osolíme a necháme postáť 20 minút. Potom vyžmýkame vodu a pridáme 2 vajíčka, strúhany syr, psyllium alebo pomixované ovsené vločky, bylinky podľa vlastného výberu a všetko zamiešame. A dáme na plech vystlaný papierom...

  • Hospodský guláš (fotorecept)

    Hospodský guláš (fotorecept)

    Názov hospodský pochádza z originál receptu na jednom českom webe. Keďže sa slovenských krčiem táto ich špecialita veľmi netýka, rozhodol som sa ponechať pôvodný názov. Tento guláš som zaradil do mojich obľúbených a osvedčených receptov, ...

  • Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste (fotorecept)

    Zapekané mäsové guľky v kyslej kapuste (fotorecept)

    Jednoduchá príprava a vynikajúci výsledok.

  • Stehienka v cibuľovej omáčke s feniklovým kuskusom

    Stehienka v cibuľovej omáčke s feniklovým kuskusom

    Mám rád sýte rustikálne jedlá. Na jednej strane ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým v období adventu, ktorý potom vrcholí sviatkami kulinárskej hojnosti. Veď dnes sa dá kúpiť zelenina od výmyslu sveta, aj keď najlepšia je taká, ...

  • Rožková pizza

    Rožková pizza

    ... alebo čo so starými rohlíkmi

  • Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré (fotorecept)

    Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré (fotorecept)

    Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené a na kocky nakrájané srnčie plece a orestujeme. Pridáme cesnak a paradajkový pretlak spolu s tymianom. Zmes osolíme, zalejeme vodou...

  • Harira - marocká polievka (videorecept)

    Harira - marocká polievka (videorecept)

    So zimou vždy spájam teplé polievky, ktoré super rozohrejú naše telo. Ale popritom táto marocká pochúťka je plná bielkovín a vitamínov, takže super na podporu našej imunity.

  • Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom (fotorecept)

    Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom (fotorecept)

    Na placky ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, cesnak a jarnú cibuľku nakrájame, pridáme nakrájané lístky koriandru a scedenú fazuľu. Premiešame s pretlakom, rascou, anízom a pridáme garam masalu.

  • Cícerovo-quinoové karí

    Cícerovo-quinoové karí

    Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme 15–20 minút. Potom ich scedíme.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist