Pretlak paradajkový

Pretlak paradajkový ako ingrediencia v receptoch:

  • Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

    Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

    Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca, zo soli a zemiakov uhnetieme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a necháme postáť asi 10 minút.

  • Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

    Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

    Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu. Vákuujeme a varíme pri 54 °C aspoň 5 hodín.

  • Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou (fotorecept)

    Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou (fotorecept)

    Mám rada jedlá z jedného hrnca. V nedeľu som robila k obedu kuracie rezne. Zdalo sa mi, že ich je veľa, tak som naklepané mäso zaliala olejom a spravila som ich na druhý deň.

  • Sójové kúsky so sušenými paradajkami a s tymianom

    Sójové kúsky so sušenými paradajkami a s tymianom

    Sójové kúsky si pamätám ešte z detstva, vtedy som ich mala naozaj rada a najčastejšie sme ich pripravovali práve na šťave. Teraz som sa k nim po dlhšom čase vrátila a vyskúšala som kombináciu so sušenými paradajkami....

  • Recept bez obrázku

    Koláč funghi

    Milujem huby a toto je môj obľúbený koláč. Je lepší než hubová pizza z pizzerie.

  • Číre paradajkové consommé

    Číre paradajkové consommé

    Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, potom pridáme pretlak, pokrájané paradajky, bobkový list a povaríme ďalších 10 minút. Pridáme cesnak, cukor, soľ, nakrájané...

  • Rýchle zapekané zemiaky z panvice

    Rýchle zapekané zemiaky z panvice

    Toto jednoduché a rýchle jedlo je dobrota - neverila by som, že zemiaky, vajíčko, mozarella a pár ochucovadiel k tomu môžu tak dobre chutiť. Robievam ich, keď nemám času nazvyš a potrebujem zahnať hlad....

  • Pide s voňavým mletým mäsom

    Pide s voňavým mletým mäsom

    Na tento recept som natrafila v minulosti v nejakom časopise a je to pecka. Je to asi úplne najlepší recept na úpravu mletého mäsa, ktorý som mala možnosť ochutnať. Neskutočne voňavé mäsko a chrumkavá kôrka tvoria...

  • Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou

    Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou

    Kačacie prsia vložíme do vákuovacieho vrecka s cesnakom, tymianom, olivovým olejom, so soľou a s korením. Vrecko zavákuujeme a varíme (sous vide) hodinu na 59 °C. Potom sprudka opečieme na panvici, aby sme získali...

  • Recept bez obrázku

    Radovanov šalát

    Mám kamaráta Radovana, ktorý ma naučil tento recept. Zachutil mi po prvej ochutnávke a dúfam, že bude chutiť aj vám. Veď tam idú samé dobré veci.

  • Recept bez obrázku

    Údená makrela na spôsob gulášu

    Netradičný spôsob využitia tejto skvelej ryby.

  • Recept bez obrázku

    Penne po taliansky

    Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.

  • Cviklový kaviár (fotorecept)

    Cviklový kaviár (fotorecept)

    Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako príloha /šalát k mäsovému alebo aj zeleninovému jedlu. Recept pochádza z ruskej kuchyne a je tam veľmi obľúbený.

  • Tajomstvo improvizácie (videorecept)

    Tajomstvo improvizácie (videorecept)

    Speváčka, moderátorka a muzikálová herečka Lera pripraví jedlo, ktoré nazvala Tajomstvo improvizácie

  • Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou (fotorecept)

    Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou (fotorecept)

    Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme cukrom, soľou a korením.

  • Chicken Tikka Masala - národné jedlo Veľkej Británie (videorecept)

    Chicken Tikka Masala - národné jedlo Veľkej Británie (videorecept)

    Počas typickej glasgowskej upršanej noci dostal šofér autobusu Ali Ahmed Aslam chuť na indické karí. Objednal si ho v reštaurácii, ale bolo príliš suché, tak ho čašníkovi vrátil. Čašník nevedel, čo má s jedlom...

  • Orientální ryba (fotorecept)

    Orientální ryba (fotorecept)

    Já opravdu nevím, proč se to jmenuje Orientální ryba. Recept je z Židovské kuchařky, kterou jsem dostal na setkání dědků kuchařů. Společně jsme zavzpomínali na staré vaření a shodli jsme se, že po novu...

  • Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty (videorecept)

    Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty (videorecept)

    Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov teda nie je dôsledkom, ale príčinou. Varí sa od nepamäti podľa tradovaných rodinných receptov, zvyčajne pred domom na sporáku,...

  • Jágerek z daniela (fotorecept)

    Jágerek z daniela (fotorecept)

    Jágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak som si vypýtal recept naň. Dostal som sa k jeho príprave až teraz, keď mi doniesli suroviny na jeho prípravu....

  • Špagety s mletým mäsom

    Špagety s mletým mäsom

    Ahoj . Jednoduchý a rýchly recept, ktorý zaručene bude chutiť každému ❤️



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist