Tekvicová pizza
Tekvicová pizza

Pizza s tekvicou a syrom feta

Jarmila Horváthová
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 4. novembra 2024
Pizza s tekvicou a syrom feta
Foto: Shutterstock
2 pizze
porcie
20 (+ kysnutie) minút
príprava
30 minút
na 230/250 °C

Suroviny

Cesto:
550 g
300 ml vlažná
1 ČL
1 kocka
2 PL
Na obloženie:
2 ks (veľká)
1/2 ks
250 ml
200 g (alebo ovčí syr)
1 ČL
Na podávanie:
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Do misky nalejeme vlažnú vodu, pridáme cukor a rozdrobíme do nej droždie.

  2. 2

    Pridáme múku, soľ a olivový olej a vymiesime na pevné cesto.

  3. 3

    Cesto necháme vykysnúť na dvojnásobný objem.

  4. 4

    Medzitým pripravíme plnku a obloženie. Cibuľu nakrájame na kolieska a tie prekrojíme na štvrtiny. Créme fraiche zmiešame s bylinkami a s paradajkovým pretlakom.

  5. 5

    Z polovice tekvice hokkaido odstránime semienka a dužinu nakrájame na kúsky. Predvaríme asi 5 minút, odložíme bokom.

  6. 6

    Z vykysnutého cesta vytvarujeme dve pizze. Potrieme ich ochuteným crème fraîche, rozložíme cibuľu, predvarenú tekvicu a rozdrobený syr feta, posypeme bylinkami.

  7. 7

    Pizzu pečieme pri teplote 230 stupňov v rúre s ventilátorom, ak ju nemáme, tak pri 250 stupňoch pri hornom a dolnom ohreve. Hneď, ako je pizza zlatohnedá, vytiahneme ju a podávame ozdobenú lístkami bazalky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia