Pizza s tekvicou a syrom feta
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 4. novembra 2024
Foto: Shutterstock
porcie
príprava
na 230/250 °C
Suroviny
Cesto: | |
550 g |
|
300 ml vlažná |
|
1 ČL |
|
1 kocka |
|
|
|
2 PL |
|
Na obloženie: | |
2 ks (veľká) |
|
1/2 ks |
|
250 ml |
|
|
|
200 g (alebo ovčí syr) |
|
1 ČL |
|
Na podávanie: | |
čerstvá |
|
Postup
-
1
Do misky nalejeme vlažnú vodu, pridáme cukor a rozdrobíme do nej droždie.
- 2
Pridáme múku, soľ a olivový olej a vymiesime na pevné cesto.
- 3
Cesto necháme vykysnúť na dvojnásobný objem.
- 4
Medzitým pripravíme plnku a obloženie. Cibuľu nakrájame na kolieska a tie prekrojíme na štvrtiny. Créme fraiche zmiešame s bylinkami a s paradajkovým pretlakom.
- 5
Z polovice tekvice hokkaido odstránime semienka a dužinu nakrájame na kúsky. Predvaríme asi 5 minút, odložíme bokom.
- 6
Z vykysnutého cesta vytvarujeme dve pizze. Potrieme ich ochuteným crème fraîche, rozložíme cibuľu, predvarenú tekvicu a rozdrobený syr feta, posypeme bylinkami.
- 7
Pizzu pečieme pri teplote 230 stupňov v rúre s ventilátorom, ak ju nemáme, tak pri 250 stupňoch pri hornom a dolnom ohreve. Hneď, ako je pizza zlatohnedá, vytiahneme ju a podávame ozdobenú lístkami bazalky.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu