Zemiaky s kyslými uhorkami fotorecept
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové a chutia.
4
porcie
porcie
10 (+ varenie zemiak minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g (uvarené v šupke) |
|
1 ks |
|
3-4 ks (podľa veľkosti) |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
|
|
|
|
|
|
2-3 PL (ak treba) |
|
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Uhorky narežeme na malé kocky.
- 2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme múku a opražíme. Prisypeme mletú papriku a premiešame.
- 3
Zalejeme smotanou. Osolíme. Za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku, ktorú, ak treba, nariedime niekoľkými lyžicami mlieka, aby mala strednú hustotu.
- 4
Do omáčky vložíme nakrájané zemiaky a uhorky. Dochutíme nálevom z uhoriek.
- 5
Pridáme pretlak a povaríme na slabom plameni asi 10 minút.
- 6
Podávame s volským okom.
Tiež kyslé zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu