Mäsové guľky
Mäsové guľky

Špagety s mäsovými guľkami a s paradajkovou omáčkou

Jarmila Horváthová
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 17. septembra 2024
Špagety s mäsovými guľkami a s paradajkovou omáčkou
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Mäsové guľky:
500 g mleté
1 PL
Paradajková omáčka:
800 ml
1 PL
125 g
1 ks
2 strúčiky
100 ml
100 ml
2 PL
1 PL
Okrem toho:
300 g
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

  2. 2

    Mleté mäso ochutíme smotanovým syrom, soľou a korením a vytvarujeme približne 25 malých mäsových guľôčok, ktoré preložíme do vymasteného pekáča a v rúre pečieme 30 minút.

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme.

  4. 4

    Ochutíme jablkovou šťavou, vmiešame pasírované paradajky, nakrájanú mozzarellu a smotanu. Podľa chuti dochutíme soľou, korením a bylinkami.

  5. 5

    Mäsové guľky v pekáči prelejeme paradajkovou omáčkou a pečieme ešte 30 minút.

  6. 6

    Medzitým uvaríme cestoviny, rozdelíme ich na taniere, na cestoviny dáme guľky a omáčku a ozdobíme bazalkou.

Diskusia k receptu