Špagety s mäsovými guľkami a s paradajkovou omáčkou
Jarmila Horváthová
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 17. septembra 2024
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 17. septembra 2024
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Mäsové guľky: | |
500 g mleté |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Paradajková omáčka: | |
800 ml |
|
1 PL |
|
125 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
300 g |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- 2
Mleté mäso ochutíme smotanovým syrom, soľou a korením a vytvarujeme približne 25 malých mäsových guľôčok, ktoré preložíme do vymasteného pekáča a v rúre pečieme 30 minút.
- 3
Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme.
- 4
Ochutíme jablkovou šťavou, vmiešame pasírované paradajky, nakrájanú mozzarellu a smotanu. Podľa chuti dochutíme soľou, korením a bylinkami.
- 5
Mäsové guľky v pekáči prelejeme paradajkovou omáčkou a pečieme ešte 30 minút.
- 6
Medzitým uvaríme cestoviny, rozdelíme ich na taniere, na cestoviny dáme guľky a omáčku a ozdobíme bazalkou.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu