Studená omáčka
Studená omáčka

Omáčka mojo rocho (červená omáčka)

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 23. apríla 2025
Omáčka mojo rocho (červená omáčka)
Foto: Shutterstock

Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.

4
porcie
15 (+ odstátie) minút
príprava

Suroviny

1/2 ks
1 veľká hlavička
4 PL
2 ks
1 ČL
1/2 ČL (ostroružová)
1/2 ČL
50 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Čili papričky zalejeme horúcou vodou a namáčame približne 30 minút. Potom ich zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky.

  2. 2

    Olúpané strúčiky cesnaku nahrubo nasekáme. Polovicu červenej papriky nakrájame na kúsky.

  3. 3

    Papričky, kúsky cesnaku, paradajkový pretlak, kúsky papriky a ocot vložíme do vysokej nádoby a rozmixujeme ručným mixérom na hladkú a krémovú hmotu. Za stáleho miešania prilejeme olej, kým sa zmes dobre nespojí. Je dôležité pridávať len malé množstvo oleja naraz a ďalší olej pridať až vtedy, keď sa pridaný olej úplne zapracuje do zmesi.

  4. 4

    Omáčka mojo rocho sa podáva na Tenerife k zemiakom papas arrugadas.

Diskusia k receptu