Omáčka mojo rocho (červená omáčka)
mesačník Varecha, 23. apríla 2025

Foto: Shutterstock
Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.
porcie
príprava
Postup
-
1
Čili papričky zalejeme horúcou vodou a namáčame približne 30 minút. Potom ich zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky.
- 2
Olúpané strúčiky cesnaku nahrubo nasekáme. Polovicu červenej papriky nakrájame na kúsky.
- 3
Papričky, kúsky cesnaku, paradajkový pretlak, kúsky papriky a ocot vložíme do vysokej nádoby a rozmixujeme ručným mixérom na hladkú a krémovú hmotu. Za stáleho miešania prilejeme olej, kým sa zmes dobre nespojí. Je dôležité pridávať len malé množstvo oleja naraz a ďalší olej pridať až vtedy, keď sa pridaný olej úplne zapracuje do zmesi.
- 4
Omáčka mojo rocho sa podáva na Tenerife k zemiakom papas arrugadas.
Tiež omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu