Recepty, kde je pór
Zaváraný kôpor na zimu
Úplne jednoduchý recept a rokmi overený, že zostane krásne zelený, nestráca na chuti, vôni...
Citrusové palacinky s lososovou plnkou
Z múky, mlieka, vajec, zo soli, z korenia, pomarančovej,
citrónovej šťavy a...
Hrášková hokaido polievka
Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi...
Nudle s májovkami
Soused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem...
Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...
Eintopf - národné jedlo Nemecka
Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...
Irish stew - národné jedlo Írska
V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...
Kulajda - národné jedlo Česka
Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...
Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme
nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme
očistenú a nakrájanú špargľu, ...
Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má
príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií
a ako...
Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu.
Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....
Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím
vývarom a sklenými rezancami, tak...
Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...
Nudle z pánve se zeleninou
Milujeme smažené nudle, chodíme, koukáme, ochutnáváme a už jsme se dostali do fáze, ...
Tatranský kohút
K tejto delikatese ma inšpirovali dvaja ľudia, za to im ďakujem. @Tatranka s pečenými
rebrami...
Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý
spôsob ako vyrobiť kvety...
Sekerková polievka
Poznáte sekerkovú polievku z rozprávky. Tak tu jedna polievka, takmer originál.
Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi
Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé
časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...
Risotto s medvedím cesnakom
Tu u nás rastie medvedí cesnak skoro všade a rastie aj u nás na záhrade. Ja...
Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom
Morčacie stehno nakrájame na
väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a...
Cestovinový šalát s grilovaným čedarom
Jednoduchost tohoto receptu a u mně jako dost často zpracování zbylích surovin je mně až trapná...
Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou
Rýchla a jednoduchá čína, ktorú miluje moja dcéra... Isto
nie je dodržaný tradičný recept, ...
Ryžové rezance s kuracím mäsom a so zeleninou
Toto jedlo už robím 100x a zakaždým sa snažím vychytať muchy aby to bolo take, ako...
Špagety s vepřovým masem a parmazánem
V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme nakrájený porek, nakrájené maso, osolíme a opepříme. Pak...
Zubáč na citróne Petra Batthyanyho
Slovenský herec Peter Batthyany známy ako Banán zo sitcomu Maftory, či kapitán Maroš
Nagy zo seriálu...
Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre
Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.
Černočočky
Z výborné černé čočky, porku a sýra karbanátky, které jsem si pojmenovala černočoky :-) jakákoliv...
Jednoduché cesto na domácu pizzu
Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Pripravíme si kvások a do preosiatej múky zamiešame všetky suroviny...

Zaváraný kôpor na zimu
Úplne jednoduchý recept a rokmi overený, že zostane krásne zelený, nestráca na chuti, vôni...

Citrusové palacinky s lososovou plnkou
Z múky, mlieka, vajec, zo soli, z korenia, pomarančovej, citrónovej šťavy a...

Hrášková hokaido polievka
Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi...

Nudle s májovkami
Soused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem...

Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...

Eintopf - národné jedlo Nemecka
Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...

Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Irish stew - národné jedlo Írska
V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...

Kulajda - národné jedlo Česka
Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...

Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím vývarom a sklenými rezancami, tak...

Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...

Nudle z pánve se zeleninou
Milujeme smažené nudle, chodíme, koukáme, ochutnáváme a už jsme se dostali do fáze, ...

Tatranský kohút
K tejto delikatese ma inšpirovali dvaja ľudia, za to im ďakujem. @Tatranka s pečenými rebrami...

Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý spôsob ako vyrobiť kvety...

Sekerková polievka
Poznáte sekerkovú polievku z rozprávky. Tak tu jedna polievka, takmer originál.

Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi
Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...

Risotto s medvedím cesnakom
Tu u nás rastie medvedí cesnak skoro všade a rastie aj u nás na záhrade. Ja...

Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom
Morčacie stehno nakrájame na väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a...

Cestovinový šalát s grilovaným čedarom
Jednoduchost tohoto receptu a u mně jako dost často zpracování zbylích surovin je mně až trapná...

Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou
Rýchla a jednoduchá čína, ktorú miluje moja dcéra... Isto nie je dodržaný tradičný recept, ...

Ryžové rezance s kuracím mäsom a so zeleninou
Toto jedlo už robím 100x a zakaždým sa snažím vychytať muchy aby to bolo take, ako...

Špagety s vepřovým masem a parmazánem
V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme nakrájený porek, nakrájené maso, osolíme a opepříme. Pak...

Zubáč na citróne Petra Batthyanyho
Slovenský herec Peter Batthyany známy ako Banán zo sitcomu Maftory, či kapitán Maroš Nagy zo seriálu...

Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre
Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.

Černočočky
Z výborné černé čočky, porku a sýra karbanátky, které jsem si pojmenovala černočoky :-) jakákoliv...

Jednoduché cesto na domácu pizzu
Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Pripravíme si kvások a do preosiatej múky zamiešame všetky suroviny...