Paradajkovo-avokádový šalát so sezamom a s lososom
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 16. septembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu s ďalšími nadšencami – profesionálmi i laikmi – oceňujem nielen obsah zdraviu prospešných látok, Zobraziť celý popisSemienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu s ďalšími nadšencami – profesionálmi i laikmi – oceňujem nielen obsah zdraviu prospešných látok, ale aj ich orieškovú chuť a vizuálny efekt v jedle. Zaujímavo menia jeho štruktúru, dopĺňajú prílohy k rybám či mäsu a obohatia aj dezerty, šaláty, polievky a nápoje. Doslova sa dá s nimi čarovať pri každom chode.
porcie
Suroviny
450 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
300 g |
|
100 g |
|
400 g |
|
300 g (listy) |
|
300 g |
|
500 g |
|
500 g |
|
100 g |
|
10 g |
|
200 ml |
|
50 g |
|
20 g |
|
|
Postup
-
1
Limetku a pomaranč umyjeme a kôru nastrúhame najemno. Cukor, soľ, nasekaný kôpor, nastrúhanú kôru z limetky a pomaranča zmiešame, zasypeme umytého osušeného lososa a necháme 24 hodín odležať v chladničke.
- 2
Sezamový olej, dijonskú horčicu, med a limetkovú šťavu spolu vyšľaháme na dresing. Listové šaláty natrháme na menšie kúsky, umyjeme a osušíme. Z avokáda vyberieme kôstku, očistíme ho, nakrájame na menšie kúsky, pridáme listový šalát, dresing, sezam, nakrájané cherry paradajky, očistenú nakrájanú cibuľu a všetko zľahka premiešame.
- 3
Lososa poutierame, nakrájame na kocky a na miernom ohni opekáme asi 30 sekúnd, pokvapkáme sezamovým olejom. Dochutený šalát dáme na tanier a poukladáme naň opečeného lososa.
Tiež s lososom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu