Kuracie prsia v bryndzovo-kôprovej perine s hráškovým pyré
30 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia rozrežeme na rezne, osolíme, okoreníme z obidvoch strán. Na panvicu dáme olej a z jednej aj druhej strany orestujeme kuracie prsia. Prsia rozložíme na pekáč.
- 2
V miske rozmiešame bryndzu s nasekaným kôprom, zmes dáme na kuracie prsia v pekáči a dáme piecť.
- 3
Hrášok dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme. Uvarený hrášok scedíme, pridáme maslo, mlieko a rozmixujeme na husté pyré.
- 4
Z nastrúhaného syra môžeme na ozdobu urobiť syrové chipsy. Strúhany syr dáme na pekáč do tvaru kruhov a upečieme na chipsy.
Tiež bryndzou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu