Kuracie prsia s bryndzou
Kuracie prsia s bryndzou

Kuracie prsia v bryndzovo-kôprovej perine s hráškovým pyré

simonka21 - bez fotkysimonka21, 26. septembra 2019
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  kg mrazený




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia rozrežeme na rezne, osolíme, okoreníme z obidvoch strán. Na panvicu dáme olej a z jednej aj druhej strany orestujeme kuracie prsia. Prsia rozložíme na pekáč.

  2. 2

    V miske rozmiešame bryndzu s nasekaným kôprom, zmes dáme na kuracie prsia v pekáči a dáme piecť.

  3. 3

    Hrášok dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme. Uvarený hrášok scedíme, pridáme maslo, mlieko a rozmixujeme na husté pyré.

  4. 4

    Z nastrúhaného syra môžeme na ozdobu urobiť syrové chipsy. Strúhany syr dáme na pekáč do tvaru kruhov a upečieme na chipsy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia