Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou
Foto: novalim
Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre padne a poriadne vás zasýti. Navaríte si ju Zobraziť celý popisVýdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre padne a poriadne vás zasýti. Navaríte si ju dnes na večeru?
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrsť |
|
6 ks |
|
2 ks |
|
kúsok |
|
1 ks |
|
10 cm |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
3 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Sušené hríby dáme do menšieho hrnca a zalejeme vodou tak, aby boli ponorené. Keď začnú vrieť, vylejeme vodu a postup zopakujeme. Druhýkrát už vodu nevylievame, len odstavíme zo sporáka.
- 2
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a nakrájame tiež na malé kúsky. Pór pozdĺžne rozpolíme a nakrájame na polkolieska. Cibuľu nasekáme nadrobno.
- 3
V polievkovom hrnci rozohrejeme maslo s olejom a opražíme cibuľu, až kým úplne nezmäkne. Trvá to dve-tri minúty. Prisypeme múku a rýchlo miešame, kým nezíska tmavo zlatú farbu. Zalejeme 1,5 litrom studenej vody a rozmiešame. Pridáme zemiaky a hríby aj s vodou, v ktorej sa druhýkrát varili. Osolíme a varíme asi 15 minút.
- 4
Potom pridáme mrkvu, petržlen, zeler a väčšiu časť póru. Necháme si bokom trochu zelenej časti póriku. Do hrnca prelisujeme cesnak, prisypeme majoránku a varíme ďalších 5-10 minút. Tesne pred koncom varenia pridáme zvyšok póru a nasekanú petržlenovú vňať. Odstavíme a podľa chuti dosolíme a okoreníme.
- 5
V inom hrnci si podľa návodu v osolenej vode uvaríme bezlepkovú tarhoňu. Pridávame ju až do jednotlivých porcií, lebo inak by nám vsiakla aj vodu z polievky.
Tiež hubová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu