Zemiakové placky
Zemiakové placky

Sedliacke šnicle fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 19. júla 2019
Sedliacke šnicle (fotorecept)
Foto: Olinecka

Budú chutiť aj náročným.

40 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

5-6 ks väčšie
100 g (alebo mäkká saláma)
100 g
100 g
2-3 ks
3-4 ks pretlačený
3 PL
podľa chuti
podľa chuti
 (petržlenová vňať, oregano, kôpor, cibuľka zelená vňať)
 na vysmážanie
Kôprový dip:
200 ml
 čerstvý nasekaný




Postup

  1. 1

    Pripravené ingrediencie na cesto.

    Sedliacke šnicle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubšie. Šunku, slaninu nakrájame na kocky, syr nastrúhame, bylinky pokrájame na drobno, cesnak prelisujeme. Slaninku opražíme. Vo väčšej mise pridáme k zemiakom slaninu, šunku, syr, cesnak, bylinky, vajcia a múku. Všetko premiešame a zmes dochutíme soľou a korením.

    Sedliacke šnicle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomocou lyžice tvoríme šnicle, ktoré obalíme zľahka v strúhanke a dáme na rozpálený olej, vidličkou trocha pritlačíme, aby boli väčšie opečieme z oboch strán do zlatista.

    Sedliacke šnicle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kôprový dip: Kyslá smotana, nasekaný umytý kôpor, trocha soli podľa chuti - premiešame a podávame k sedliackym šnicliam. Dobrú chuť.

    Sedliacke šnicle (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kvakac
To je dobré - takéto môžem a mám rád. Veru by som dobehol na obed, keby to bolo bližšie. Nemusel by som ja variť. Pekný víkend želám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia