Sedliacke šnicle fotorecept

Foto: Olinecka
Budú chutiť aj náročným.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5-6 ks väčšie |
|
100 g (alebo mäkká saláma) |
|
100 g |
|
100 g |
|
2-3 ks |
|
3-4 ks pretlačený |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
(petržlenová vňať, oregano, kôpor, cibuľka zelená vňať) |
|
na vysmážanie |
|
|
|
Kôprový dip: | |
200 ml |
|
čerstvý nasekaný |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravené ingrediencie na cesto.
-
2
Zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubšie. Šunku, slaninu nakrájame na kocky, syr nastrúhame, bylinky pokrájame na drobno, cesnak prelisujeme. Slaninku opražíme. Vo väčšej mise pridáme k zemiakom slaninu, šunku, syr, cesnak, bylinky, vajcia a múku. Všetko premiešame a zmes dochutíme soľou a korením.
-
3
Pomocou lyžice tvoríme šnicle, ktoré obalíme zľahka v strúhanke a dáme na rozpálený olej, vidličkou trocha pritlačíme, aby boli väčšie opečieme z oboch strán do zlatista.
-
4
Kôprový dip: Kyslá smotana, nasekaný umytý kôpor, trocha soli podľa chuti - premiešame a podávame k sedliackym šnicliam. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu