Hamur Kızartması - Raňajkové feta pampúšiky fotorecept
Foto: archaa
Už dávno som nepridala žiadny turecký recept. Dokonca som zistila, že na Vareche tieto moje obľúbené pampúšiky ani medzi receptami nemám. Takže to musím Zobraziť celý popisUž dávno som nepridala žiadny turecký recept. Dokonca som zistila, že na Vareche tieto moje obľúbené pampúšiky ani medzi receptami nemám. Takže to musím rýchlo napraviť. Pampúšiky sú vysmážané, ale nech vás to neodradí. S čiernym čajom je to jednoducho neskutočný chuťový zážitok. Navyše je ich príprava jednoduchá a rýchla. Skôr než sa do toho pustíme, by som vás chcela upozorniť na jednu vec. Nakoľko turecké gazdiné varia väčšinou od oka, bude aj môj recept sčasti tak napísaný. Viac nižšie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
3-4 PL |
|
podľa chuti (ale opatrne) |
|
1 bal. |
|
2 PL nasekaná |
|
2 PL nasekaný (môžete aj vynechať) |
|
100 g |
|
|
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Do misy dáme jogurt, vklepneme vajíčko, rozmrvíme do toho feta syr, pridáme nasekanú vňať a kôpor (alebo len jedno z toho - v tom prípade to budú 4 PL buď petržlenovej alebo kôprovej vňate), môžete aj osoliť. Nakoľko mne už príde syr feta dostatočne slaný a príliš slané jedlá mi nechutia, soľ vynechávam úplne. Takže záleží od vašej chuti. Pridáme múku a prášok do pečiva. Tu by som chcela podotknúť, že presnú gramáž múky vám nemôžem udať. Záleží totiž vždy od toho, koľko jogurtu sa do cesta rozhodneme pridať a aj aké veľké vajíčka máme. To znamená, múku prosto postupne primiesime dovtedy, kým nám nevznikne cesto jemné a zamatové na dotyk. V Turecku tomu vravia "na ušný lalôčik". Takže, keď sa za svoj ušný lalôčik chytíte, budete presne vedieť, ako má vaše výsledné cesto vyzerať konzistenčne. Možno vám pomôže aj moja foto na porovnanie:
-
2
Cesto prikryjeme utierkou a necháme v chlade 15 minút odpočinúť.
- 3
Potom ho na pomúčenej doske rozdelíme na 10-12 kúskov a vytvarujeme niečo ako oválne šišky, ktoré následne jemne v dlani spľasneme. Ale ozaj len ľahko.
- 4
Takto, ako ich vidíte na obrázku, ich pomaly vložíme do rozohriateho oleja a smažíme z oboch strán dozlata.
- 5
Vyberieme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného oleja a ešte teplé podávame na raňajky s čiernym čajom. Ak máte radi čierne olivy, určite ich k tejto pochúťke nezabudnite podávať.
- 6
Nech vám chutí!
Tiež šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Ďakujem za komentárik, budem sa tešiť ma potom poinformuješ aj ako sa vydarili a chutili! Držím palce!
Vyzera to velmi dobre, len u nas to bude skor na obed ci veceru ako na ranajky...
Dakujem za recept, urcite vyskusam.
A ešte lepšie chutia :-) Veľmi rado sa stalo a teším sa na správičky
hihi, tak to je správne :-) Verím, že ani u vás doma nesklamú, nech už ich pripravíš kedykoľvek
vyskúšaj :-)
A ja ďakujem za veľmi milý komentár... :-)
Také se mi to už stalo, pak zírám, co jsem napsala?! Jsme jenom lidé, chybička se prostě vloudí, filuta jedna.
Všetko v poriadku :-)
Tak to ma naozaj teší, že sa mi to aj cez foto podarilo zachytiť... ďakujem za komentarik a držím palce v sobotu...
U nas sme ich jedli so salatom. Dakujem za recept.
Wow, veľmi si ma fotockou potešila! Ďakujem veľmi pekne a teším sa, že vás receptik nesklamal. :-)