Kuracie mäso
Kuracie mäso

Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom

siuuu - fotkasiuuu, 15. októbra 2019
Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom
Foto: siuuu

Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.

4
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (alebo stehná bez kože a kosti)
3 PL
3-4 PL
3 ks (najlepšie v bio kvalite)
3 cm (čerstvý)
10 cm
1 ks veľká
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo woku alebo v panvici rozohrejeme olej, pridame mäso nakrájané na rezančeky, necháme zatiahnuť. Pridáme šťavu z 1 pomaranča, pór pokrájaný na kolieska, očistený a postrúhaný zázvor, papriku pokrájanú na malé kocky.

  2. 2

    Ochutíme soľou, korením a nastrúhanou kôrou z jedného pomaranča. 2-3 minúty opekáme za stáleho miešania. Nakoniec pridáme kúsky zo zvyšných dvoch pomarančov, ktoré sme zbavili šupky a bielej kože, a posypeme pažítkou. Prehrejeme a podávame.

  3. 3

    Mne sa ako príloha sa asi najviac hodí ryža, ale kľudne aj iná podľa chuti.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: