Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom
Foto: siuuu
Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (alebo stehná bez kože a kosti) |
|
3 PL |
|
3-4 PL |
|
3 ks (najlepšie v bio kvalite) |
|
3 cm (čerstvý) |
|
10 cm |
|
1 ks veľká |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Vo woku alebo v panvici rozohrejeme olej, pridame mäso nakrájané na rezančeky, necháme zatiahnuť. Pridáme šťavu z 1 pomaranča, pór pokrájaný na kolieska, očistený a postrúhaný zázvor, papriku pokrájanú na malé kocky.
- 2
Ochutíme soľou, korením a nastrúhanou kôrou z jedného pomaranča. 2-3 minúty opekáme za stáleho miešania. Nakoniec pridáme kúsky zo zvyšných dvoch pomarančov, ktoré sme zbavili šupky a bielej kože, a posypeme pažítkou. Prehrejeme a podávame.
- 3
Mne sa ako príloha sa asi najviac hodí ryža, ale kľudne aj iná podľa chuti.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ... ja som trocha posadnutá okrem dobrej chute aj farebnosťou na tanieri :-D