Pečené pirohy plnené kačacou pečeňou
Lukáš Urbanovič a Michal Švec
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 8. augusta 2019
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 8. augusta 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pokrájanú kačaciu pečeň orestujeme na cibuľke, pridáme trošku drene zo strúčika vanilky, červené víno, povaríme, osolíme a necháme vychladnúť.
- 2
Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou. Cesto vyvaľkáme, nakrájame na štvorce ako na pirohy a naplníme vychladnutou kačacou plnkou. Potom pirohy pečieme na kačacej masti na panvici.
- 3
Na druhej panvici orestujeme nasekaný pór, ktorým pirohy pred podávaním posypeme.
Tiež pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Trochu ma prekvapila tá vanilka v plnke...