Pečené pirohy plnené kačacou pečeňou

Lukáš Urbanovič a Michal Švec
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 8. augusta 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pečené pirohy plnené kačacou pečeňou Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
90 min
príprava

Suroviny

Zemiakové cesto:
3 ks
200 g
Plnka:
200 g
100 ml
1 ks menšia
Okrem toho:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pokrájanú kačaciu pečeň orestujeme na cibuľke, pridáme trošku drene zo strúčika vanilky, červené víno, povaríme, osolíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou. Cesto vyvaľkáme, nakrájame na štvorce ako na pirohy a naplníme vychladnutou kačacou plnkou. Potom pirohy pečieme na kačacej masti na panvici.

  3. 3

    Na druhej panvici orestujeme nasekaný pór, ktorým pirohy pred podávaním posypeme.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist