Pečené pirohy plnené kačacou pečeňou
Lukáš Urbanovič a Michal Švec
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 8. augusta 2019
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 8. augusta 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Suroviny
Zemiakové cesto: | |
3 ks |
|
200 g |
|
|
|
Plnka: | |
200 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
1 ks menšia |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pokrájanú kačaciu pečeň orestujeme na cibuľke, pridáme trošku drene zo strúčika vanilky, červené víno, povaríme, osolíme a necháme vychladnúť.
- 2
Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou. Cesto vyvaľkáme, nakrájame na štvorce ako na pirohy a naplníme vychladnutou kačacou plnkou. Potom pirohy pečieme na kačacej masti na panvici.
- 3
Na druhej panvici orestujeme nasekaný pór, ktorým pirohy pred podávaním posypeme.
Tiež pirohy:
- 2
Trochu ma prekvapila tá vanilka v plnke...