Karfiol s cícerom na karí korení

juvara - bez fotkyjuvara, 22. júla 2019 14:58
Ďalšie recepty »
Karfiol s cícerom na karí koreníFoto: juvara

Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, my sme to v dnešný horúci deň jedli iba takto samotné.

4
porcie
5 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 plechovka
1 ks
1 ks
4 strúčiky
1 bal.
 čerstvý
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravujeme v hlbšej panvici alebo woku. Na oleji osmahneme pór nakrájaný na kúsky, pridáme karfiol rozobraný na ružičky. Použila som menšiu hlávku. Pridáme všetky korenia, premiešame, podlejeme trošičkou vody a podusíme cca 5 minút. Pravá indická kuchyňa by si vyžiadala aj chilli, no muž nemá rad až tak štipľavé, kto chce si pridá na záver :)

  2. 2

    Pridáme cícer (ja plechovku zlejem do sitka a dobre vymyjem vodu, v ktorej bol zakonzervovaný) a rajčinu pokrájanú na kúsky. Podusíme ďalších 5 minút. Pridáme kokosovú smotanu, necháme ju prevrieť. Hotovo - podávame! Ozdobte vňaťkami podľa chuti - veľmi by sa hodil koriander. Karfiol nemáme radi úplne rozvarený do mäkka, ale práve len takto "tesne nesurový".

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist