Karfiol s cícerom na karí korení
Foto: juvara
Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, my sme to v dnešný horúci deň jedli iba takto samotné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravujeme v hlbšej panvici alebo woku. Na oleji osmahneme pór nakrájaný na kúsky, pridáme karfiol rozobraný na ružičky. Použila som menšiu hlávku. Pridáme všetky korenia, premiešame, podlejeme trošičkou vody a podusíme cca 5 minút. Pravá indická kuchyňa by si vyžiadala aj chilli, no muž nemá rad až tak štipľavé, kto chce si pridá na záver :)
- 2
Pridáme cícer (ja plechovku zlejem do sitka a dobre vymyjem vodu, v ktorej bol zakonzervovaný) a rajčinu pokrájanú na kúsky. Podusíme ďalších 5 minút. Pridáme kokosovú smotanu, necháme ju prevrieť. Hotovo - podávame! Ozdobte vňaťkami podľa chuti - veľmi by sa hodil koriander. Karfiol nemáme radi úplne rozvarený do mäkka, ale práve len takto "tesne nesurový".
Tiež karfiolové karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/karfiolove-kari/44330-recept.ht...
mletá kurkuma, mletý koriander, mletá rímska rasca, mletá senovka grécka, mletá rasca, mleté čierne korenie, mletý ďumbier, mletý klinček, mleté čili, mletý muškátový kvet, jedlá soľ, mletý kardamóm.
Nie je ľahké kúpiť u nás indické koreniny aj keď sa to už zlepšuje.