Karfiolové karí
Karfiolové karí

Karfiol s cícerom na karí korení

juvara - bez fotkyjuvara, 22. júla 2019
Karfiol s cícerom na karí korení
Foto: juvara

Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, my sme to v dnešný horúci deň jedli iba takto samotné.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 plechovka
1 ks
1 ks
4 strúčiky
1 bal.
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Pripravujeme v hlbšej panvici alebo woku. Na oleji osmahneme pór nakrájaný na kúsky, pridáme karfiol rozobraný na ružičky. Použila som menšiu hlávku. Pridáme všetky korenia, premiešame, podlejeme trošičkou vody a podusíme cca 5 minút. Pravá indická kuchyňa by si vyžiadala aj chilli, no muž nemá rad až tak štipľavé, kto chce si pridá na záver :)

  2. 2

    Pridáme cícer (ja plechovku zlejem do sitka a dobre vymyjem vodu, v ktorej bol zakonzervovaný) a rajčinu pokrájanú na kúsky. Podusíme ďalších 5 minút. Pridáme kokosovú smotanu, necháme ju prevrieť. Hotovo - podávame! Ozdobte vňaťkami podľa chuti - veľmi by sa hodil koriander. Karfiol nemáme radi úplne rozvarený do mäkka, ale práve len takto "tesne nesurový".

Diskusia k receptu

juvara
Upravujem nazov na Karfiol s cicerom na kari koreni :) Asi mate pravdu, ze ak by si niekto predstavil prave indicke jedlo, tak koreniny budu ine. Skorica v nasej rodine nie je oblubena napriklad. Nevarievam podla receptov, skor podla zasob a fantazie. Mam napozeranych vela receptovych videi na youtube a prisposobim si recepty podla chuti v nasej rodine. Niekedy si mozno nepamatam vsetky zlozky, niekedy si nejake pridam.
bendix
Pekný recept a kari je úplne v pohode, stačí si pozrieť zloženie.
mletá kurkuma, mletý koriander, mletá rímska rasca, mletá senovka grécka, mletá rasca, mleté čierne korenie, mletý ďumbier, mletý klinček, mleté čili, mletý muškátový kvet, jedlá soľ, mletý kardamóm.
Nie je ľahké kúpiť u nás indické koreniny aj keď sa to už zlepšuje.