Prsičká s kuriatkovou omáčkou a kalerábovou ryžou
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 20. augusta 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Postup
-
1
Kuracie prsia osolíme, okoreníme, potrieme prepusteným maslom a vložíme do potravinárskeho vrecka, ktoré je odolné proti teplotám, odsajeme vzduch a necháme 40 minút variť vo vodnom kúpeli pri teplote 65 °C.
- 2
Hotové mäso orestujeme na rozohriatej panvici. Do výpeku vložíme pokrájanú cibuľu, orestujeme a pridáme kuriatka, podlejeme vínom, zredukujeme a zahustíme maslom.
- 3
Olivový olej zahrejeme na 60 °C a doň pridáme kôpor, ktorý necháme v mixéri 15 minút mixovať. Vznikne kôprový olej, do ktorého naložíme vykrojené guľôčky kalerábu, ktoré budeme potrebovať na dekoráciu. Na panvici s prepusteným maslom orestujeme zvyšný nastrúhaný kaleráb, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom, pridáme uvarenú ryžu, premiešame a zjemníme maslom. Podávame s omáčkou a kalerábovými guľôčkami.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chyba tam: odstavime od varu a metlickou zaslahame studene male kocky masla do omacky a ihned podavame.tak sa zahustuje maslom.