Recepty, kde je pór
Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou
Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre...
Kanapky s kôprovou penou a lososom a s prosciuttom a melónom
Kanapky s kôprovou penou a lososom:
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s posekaným kôprom. Ochutíme soľou, korením a...
Svieži zelerovo-mrkvovo-syrový šalát
V lete sa nám žiada ľahšia strava ako v inom ročnom období. Takže sa snažím častejšie...
Perzský uhorkovo-paradajkový šalát
Recept na mňa vybehol myslím niekde na Facebooku - a keďže ja veeeľmi rada skúšam
nové chute,...
Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na
ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny.
Dochutíme ich soľou,...
Tekvicový prívarok najmladšej Masterchefky na svete
Najmladšia víťazka súťaže Masterchef na svete - mladá Slovenka Kristína Nemčková pripraví prívarok, s ktorým vyhrala...
Číre paradajkové consommé
Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu,
karotku, pór a zeler, asi 10 minút, ...
Karfiol s cícerom na karí korení
Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, ...
Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame
nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...
Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky
Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Zaváraný kôpor na zimu
Úplne jednoduchý recept a rokmi overený, že zostane krásne zelený, nestráca na chuti, vôni...
Citrusové palacinky s lososovou plnkou
Z múky, mlieka, vajec, zo soli, z korenia, pomarančovej,
citrónovej šťavy a...
Hrášková hokaido polievka
Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi...
Nudle s májovkami
Soused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem...
Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...
Eintopf - národné jedlo Nemecka
Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...
Irish stew - národné jedlo Írska
V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...
Kulajda - národné jedlo Česka
Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...
Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme
nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme
očistenú a nakrájanú špargľu, ...
Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má
príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií
a ako...
Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu.
Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....
Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím
vývarom a sklenými rezancami, tak...
Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...

Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou
Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre...

Kanapky s kôprovou penou a lososom a s prosciuttom a melónom
Kanapky s kôprovou penou a lososom: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s posekaným kôprom. Ochutíme soľou, korením a...

Svieži zelerovo-mrkvovo-syrový šalát
V lete sa nám žiada ľahšia strava ako v inom ročnom období. Takže sa snažím častejšie...

Perzský uhorkovo-paradajkový šalát
Recept na mňa vybehol myslím niekde na Facebooku - a keďže ja veeeľmi rada skúšam nové chute,...

Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...

Tekvicový prívarok najmladšej Masterchefky na svete
Najmladšia víťazka súťaže Masterchef na svete - mladá Slovenka Kristína Nemčková pripraví prívarok, s ktorým vyhrala...

Číre paradajkové consommé
Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, ...

Karfiol s cícerom na karí korení
Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, ...

Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...

Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky
Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

Zaváraný kôpor na zimu
Úplne jednoduchý recept a rokmi overený, že zostane krásne zelený, nestráca na chuti, vôni...

Citrusové palacinky s lososovou plnkou
Z múky, mlieka, vajec, zo soli, z korenia, pomarančovej, citrónovej šťavy a...

Hrášková hokaido polievka
Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi...

Nudle s májovkami
Soused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem...

Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...

Eintopf - národné jedlo Nemecka
Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...

Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Irish stew - národné jedlo Írska
V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...

Kulajda - národné jedlo Česka
Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...

Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím vývarom a sklenými rezancami, tak...

Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...