Rybacie koláčiky fotorecept

2010 - bez fotky2010, 5. septembra 2019 13:53
Ďalšie recepty »
Rybacie koláčiky (fotorecept)Foto: 2010

Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes. Taká ich klasika, že vraj nemajú žiadne dobré recepty.

30 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zo zemiakov si uvarime pyre, mnozstvo tak 1:1 s rybou. Do pyre pridame za lyzicu nasekaneho kopru a podla velkosti nadrobno nakrajanu 1-2 jarne cibulky.

  2. 2

    Do mlieka pridame bobkovy list, korenie a sol a kusky ryby aku mame. Na nizkom plameni povarime - poaching (neviem slovenske slovo) tak desat minut potial az kym sa rybacie maso zacne oddelovat. Vyberieme, oddelime kozu, odstranime kosti a rybacie maso natrhame na mensie kusky.

    Rybacie koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K zemiakovemu pyre pridame vajicko a rybu, zmiesame a zacneme tvarovat gulky, ktore obalime v struhanke a potom ich stlacime, aby vyzerali ako fasirky. A pozor, vsetky pripravene kolaciky musime odlozit aspon na hodinu do chladnicky schladit. Vyberieme a oprazime na oleji do zlatista.

    Rybacie koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist