Rybacie koláčiky fotorecept
Foto: 2010
Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes. Taká ich klasika, že vraj nemajú žiadne dobré recepty.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zo zemiakov si uvarime pyre, mnozstvo tak 1:1 s rybou. Do pyre pridame za lyzicu nasekaneho kopru a podla velkosti nadrobno nakrajanu 1-2 jarne cibulky.
- 2
Do mlieka pridame bobkovy list, korenie a sol a kusky ryby aku mame. Na nizkom plameni povarime - poaching (neviem slovenske slovo) tak desat minut potial az kym sa rybacie maso zacne oddelovat. Vyberieme, oddelime kozu, odstranime kosti a rybacie maso natrhame na mensie kusky.
- 3
K zemiakovemu pyre pridame vajicko a rybu, zmiesame a zacneme tvarovat gulky, ktore obalime v struhanke a potom ich stlacime, aby vyzerali ako fasirky. A pozor, vsetky pripravene kolaciky musime odlozit aspon na hodinu do chladnicky schladit. Vyberieme a oprazime na oleji do zlatista.
- 2
Diskusia k receptu