Foto: alexdidi
Po sviatkoch, ťažkých jedlách, sladkostiach a preplnených žalúdkoch dobre padne jednoduché, ľahké zdravé jedlo, ktoré je ešte pripravené za malú chvíľku. Pritom chutí naozaj Zobraziť celý popisPo sviatkoch, ťažkých jedlách, sladkostiach a preplnených žalúdkoch dobre padne jednoduché, ľahké zdravé jedlo, ktoré je ešte pripravené za malú chvíľku. Pritom chutí naozaj veľmi dobre.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
6 PL |
|
1 ks, malá |
|
2 ks |
|
2 ks, malá |
|
1 ks, - biela časť |
|
250 g |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
alebo Grana Padano |
|
(ružové korenie,rozmarín) |
|
Postup
-
1
Cuketu a pór narežeme na tenučké hranolčeky - julienne.
-
2
Cibuľu narežeme na drobno, mrkvu na julienne a opečieme ich na panvici s dvoma lyžicami olivového oleja.
-
3
Pridáme cuketu a pór. Opekáme len veľmi krátko, aby zelenina zostala chrumkavá, nie mäkká.
-
4
Cherry paradajky prerežeme na polovice a s opečenou zeleninou asi minútu prehrejeme. Osolíme, okoreníme.
-
5
Špecle uvaríme al dente.
-
6
Cesnak porezaný na tenké plátky opečieme "do voňava" (nie veľmi do hneda, lebo zhorkne) na olivovom oleji.
-
7
Na cesnaku asi minútku opekáme uvarené a scedené špecle. Pridáme aj trochu vody z vývaru špeclí. Osolíme, okoreníme.
-
8
Pridáme zeleninu a premiešame. Na tanieri ešte pokvapkáme bylinkovým olejom, posypeme strúhaným parmezánom a potrhanou bazalkou.
Diskusia k receptu