Recepty, kde je paradajky
Cestoviny s paradajkami
Pripravíme si suroviny na chutné a ľahké cestoviny. Dáme variť vodu na cestoviny, do ktorej...
Thajská kuracinka na červenom karí
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a prudko orestujeme na oleji.
Chuťovka s ovčím syrom
Ak máme možnosť, tak vždy si zadovážime čerstvý ovčí syr. Je to ozaj naša Slovenská dobrota. Býva...
Paradajkový koktail
Z prezretých, ošúpaných paradajok sa vyberú semená a rozmixujú sa do hladka, ja to dosť hustá...
Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky
Podobné sme jedávali v Grécku volá sa to souvlaki, čítaj suflaki, je to niečo ako...
Rebrove čerto
názov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa...
Quiche s údenou treskou
Tento recept mam uz dost dlho. Nasla som ho v jednej kucharskej knihe.
Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na...
Gaštanová polievka
Na olivovom oleji orestujeme časť choriza nakrájaného nadrobno, koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky, cibuľu...
Plnené pórové rolky
Inšpiráciu na toto jedlo som našla v jednom českom časopise... tam boli rolky plnené mäsovou...
Yaprak sarma
Recept na plnené vínne listy mám od mojej svokry. Sarma sa dá robiť na mnoho
spôsobov...
Morčacie alebo kuracie medajlónky s avokádovou omáčkou
Rýchla príprava šťavnatého mäska.
Naša pizza
Vo vlažnej vode rozmiešame droždie a pridáme ostatné suroviny na cesto. Vypracujeme hladké cesto, ktoré...
Barbunya pilaki
Pod týmto názvom sa skrýva jednoduché, chutné a sýte jedlo z červenej fazule. Recept mám...
Zapekané zemiaky s mletým mäsom a zeleninou
Najobľúbenejšie jedlo môjho muža je: "neviem". Takúto odpoveď dostanem takmer
zakaždým, keď sa ho opýtam...
Cestoviny a lá Krab
Niečo ľahšie, ale ozaj veľmi dobré. Začína sezóna zeleninky, tak kľudne namiešajte aj iné
druhy :-)
Bruschetta s kozím syrom, paradajkami, čiernymi olivami, kôprom a s rucolovým šalátom
Ako sa hovorí z núdze cnosť, tak sa i mne pritrafilo vymiesť chladničku a našla som...
Šťavnaté fašírky s ovsenými vločkami
Tento recept velmi oblubujem... je to moja uprava klasickych placiek, ale fantazii sa medze nekladu... :-)...
Misa pre šibačov
Suroviny si pripravíme a nakrájame. Už v hlave musíme mať predstavu čo ideme urobiť a začneme...
Baklažánová salsa
Včera mi z Amazonu došla dlho očakávaná kniha o druhoch chleba v rôznych krajinách sveta. Autori...
Csikos tokány podľa pána Károlya Gundela
Csikos tokány/čikoš tokáň/ je jedným z receptov pána Károlya Gundela, ktorý som vybrala z jeho kuchárskej...
Hovädzí tokáň na čiernom korení podľa pána Károlya Gundela
Rodina Gundelových vlastní svetoznámu reštauráciu v Budapešti už 150 rokov. Už v 6. generácii sa...

Cestoviny s paradajkami
Pripravíme si suroviny na chutné a ľahké cestoviny. Dáme variť vodu na cestoviny, do ktorej...

Thajská kuracinka na červenom karí
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a prudko orestujeme na oleji.

Chuťovka s ovčím syrom
Ak máme možnosť, tak vždy si zadovážime čerstvý ovčí syr. Je to ozaj naša Slovenská dobrota. Býva...

Paradajkový koktail
Z prezretých, ošúpaných paradajok sa vyberú semená a rozmixujú sa do hladka, ja to dosť hustá...

Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky
Podobné sme jedávali v Grécku volá sa to souvlaki, čítaj suflaki, je to niečo ako...

Rebrove čerto
názov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa...

Quiche s údenou treskou
Tento recept mam uz dost dlho. Nasla som ho v jednej kucharskej knihe.

Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na...

Gaštanová polievka
Na olivovom oleji orestujeme časť choriza nakrájaného nadrobno, koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky, cibuľu...

Plnené pórové rolky
Inšpiráciu na toto jedlo som našla v jednom českom časopise... tam boli rolky plnené mäsovou...

Yaprak sarma
Recept na plnené vínne listy mám od mojej svokry. Sarma sa dá robiť na mnoho spôsobov...

Morčacie alebo kuracie medajlónky s avokádovou omáčkou
Rýchla príprava šťavnatého mäska.

Naša pizza
Vo vlažnej vode rozmiešame droždie a pridáme ostatné suroviny na cesto. Vypracujeme hladké cesto, ktoré...

Barbunya pilaki
Pod týmto názvom sa skrýva jednoduché, chutné a sýte jedlo z červenej fazule. Recept mám...

Zapekané zemiaky s mletým mäsom a zeleninou
Najobľúbenejšie jedlo môjho muža je: "neviem". Takúto odpoveď dostanem takmer zakaždým, keď sa ho opýtam...

Cestoviny a lá Krab
Niečo ľahšie, ale ozaj veľmi dobré. Začína sezóna zeleninky, tak kľudne namiešajte aj iné druhy :-)

Bruschetta s kozím syrom, paradajkami, čiernymi olivami, kôprom a s rucolovým šalátom
Ako sa hovorí z núdze cnosť, tak sa i mne pritrafilo vymiesť chladničku a našla som...

Šťavnaté fašírky s ovsenými vločkami
Tento recept velmi oblubujem... je to moja uprava klasickych placiek, ale fantazii sa medze nekladu... :-)...

Misa pre šibačov
Suroviny si pripravíme a nakrájame. Už v hlave musíme mať predstavu čo ideme urobiť a začneme...

Baklažánová salsa
Včera mi z Amazonu došla dlho očakávaná kniha o druhoch chleba v rôznych krajinách sveta. Autori...

Csikos tokány podľa pána Károlya Gundela
Csikos tokány/čikoš tokáň/ je jedným z receptov pána Károlya Gundela, ktorý som vybrala z jeho kuchárskej...

Hovädzí tokáň na čiernom korení podľa pána Károlya Gundela
Rodina Gundelových vlastní svetoznámu reštauráciu v Budapešti už 150 rokov. Už v 6. generácii sa...