Kurací špíz

wivi - fotkawivi, 23. júna 2011
Kurací špíz
Foto: wivi

Rýchly obed alá čo dom dal... Moja prvotina :)

6-8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180-220 °C

Suroviny

2 ks
10-12 plátkou
1 ks rôzne farby
2-3 ks
2-3 ks pokrájané na kocky
1 kg
  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájeme na štvrtky dáme na plech. Zemiaky osolíme, posypeme mletou červenou paprikou, polejeme olejom (primerane) a pridáme trochu vody. Všetko spolu premiešame a dáme do trúby na 180-200 °C, cca 20-30 min. Ja pred koncom pečenia posypem zemiaky postrúhaným eidamom.

    Kurací špíz - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si z grilovacieho korenia, oleja a trochu vody marinádu. Ja som pridala aj cesnak, u nás doma je skoro v každom jedle :) Kuracie prsia nakrájame na kocky a naložíme do marinády, dáme do chladničky na pol hodinku. Zatiaľ si nakrájame slaninu, papriku, paradajky a cibuľu na kocky. Zemiaky nakrájame na kolieska.

  3. 3

    Kuracie mäso vytiahneme a začne striedavo napichovať na špajdle al. ihlice. Ja na konce dávam zemiaky, aby mi držalo pokope. Napichujeme pokiaľ máme čo napichovať :) Dáme na panvicu opiecť z každej strany, poukladáme na plech, pridáme zvyšnú marinádu a trochu vody a dáme dopiecť do trúby asi na 15-20 min. na 220°C. Ako prílohu môžeme dať zemiaky al. ryžu.

Diskusia k receptu

3sandra3
pekný recept... ale dajú sa napichnúť nakrájané paradajky? ..to som ešte neskúšala
wivi
Ďakujem :)
@ 3sandra3- dajú, len treba ich zbaviť stredu a rozdelit mesiačiky na polky..V pohode sa to potom napichuje :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia