Foto: enerrgizer
...kúpil som výborný ovčí syr, kusisko sme pojedli len tak, kusisko som naložil do slaného nálevu a maličkým kusiskom som naplnil paradajky...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
...paradajky som z vrchu zrezal, vydlabal a do každej som vložil kúsok bazalky...
-
2
...cibuľu som nakrájal na mesiačiky, pridal som čerstvo mleté korenie, posolil som ju, prekvapol olivovým olejom a ozdobil čerstvým kôprom...
-
3
...ovčí syr som nakrájal na kocky, pridal som k nemu kôpor a bazalku, pár kvapiek oleja, naplnil som paradajky a naukladal som ich na cibuľu. Nakrájané šampiňóny som dal okolo paradajok...
-
4
...stačilo im asi 15 minút na 180°C... pokiaľ sa paradajky zapekali a syr sa topil, spravil som čerstvý šalát z cherry paradajok, bielej redkvičky, jarnej cibuľky a bazalky. Nálev som spravil z olivového oleja, citrónovej šťavy, čerstvo mletého korenia a soli...
-
5
...do mojich paradajok som vložil aj kúsky eidamu, lebo som ho musel spotrebovať, preto ho vidieť na treťom obrázku, ale nie je v surovinách...dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu