Rebrove čerto fotorecept

alexola - fotkaalexola, 28. mája 2011
Rebrove čerto (fotorecept)
Foto: alexola

názov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa :) výsledný produkt tohto receptu tak trochu svojou rebrovitosťou pripomínal radiátor, preto som sa rozhodla použiť takýto názov. Možno vás zaujme viac, ako Prekladaná kukuričná kaša s cuketou ;) (alebo nie?)

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks stredná
200 g
400 ml
400 ml
 obľúbené
zopár ks
Na zaliatie:
1 téglik
100 ml
2 ks
Na posypanie:
podľa chuti
Pre mäsových:
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlieko a vodu (po 400ml) zohrejeme v hrnci, osolíme podľa chuti a pridáme časť obľúbených korenín.

    Rebrove čerto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne prisypávame kukuričnú krupicu až vznikne hustá kaša.

    Rebrove čerto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kašu rozotrieme na dosku obalenú potravinovou fóliou a vysypanú druhou časťou obľúbených korenín (v mojom prípade sušená petržlenová vňať, domáca červená paprika a trochu múky, pre prípad, že by sa kaša lepila-nelepila sa, preto neuvádzam múku v zozname surovín, ale použiť samozrejme môžte). Necháme vychladnúť.

    Rebrove čerto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájame cuketu na plátky, mierne ju posolíme.

    Rebrove čerto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podľa veľkosti cuketových plátkov narežeme vychladnutú kašu z kukuričnej krupice na štvorčeky.

    Rebrove čerto (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Striedavo ukladáme plátky kaše a cukety do vymastenej nádoby vhodnej na zapekanie.

    Rebrove čerto (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do vzniknutých medzier vložíme kúsky rajčín.

    Rebrove čerto (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mlieko, kyslú smotanu a vajcia zmiešame a zalejeme nimi naukladané plátky kaše, cukety a rajčiny. Posypeme strúhaným tvrdým syrom a dáme zapiecť do rúry (180°C, 45 minút)

    Rebrove čerto (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po upečení vyzerá Rebrove čerto asi takto:

    Rebrove čerto (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Konzumujeme pokvapkané tekvicovým olejom.

    Rebrove čerto (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tip na servírovanie: pre mäsotariánov aj s opraženou slaninkou a cibuľkou.

    Rebrove čerto (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
Híííííí ! Ak je to tak dobré, ako vtipné tak palček hore ! Ukladám, lebo to musím vyskúšať v tejto finančnej kríze.
Veľmi zaujímavý a nový recept.Páči sa mi.Hoci ja som mäsková,raz za čas mám rada zmenu a preto si ukladám tento recept do KK,preto že ho určite vyskúšam.Tá slaninka aj s cibuľkou ma zlákali.
robievam nieco podobne lenze s opecenou polentou a taktiez cukinou, posypem troska "plesnivym syrom" a dostane to zrejme troska inu chut od tvojho, takze nabuduce vyskusam podla teba bez opecenia.
Tak toto som ešte nevidela, nerobila, nejedla. Ale aspoň jedno z toho by som mala uskutočniť, či vlastne všetko - uvariť....atď, potom uvidím. A možno by nebolo zlé striedať cuketu a baklažán, ak by to šlo.
Palec hore - jednoduché, zdravé, lacné, pre nás nové.
Už je v K.K., leto prichádza, surovín bude dosť. Aj s baklažánom, aj s "plesňovým" syrom (nie plesnivý, ten by nechcel jesť nikto).
:-)
Čerto môžte urobiť s akoukoľvek obľúbenou zeleninou, ktorá vám chutí zapečená, baklažán je určite tiež vhodný. Najskôr som chcela urobiť cuketu na spôsob "francúzskych zemiakov", no tie boli na stole nedávno a bolo treba minúť aj zostatok kukuričnej krupice... celkové náklady boli maximálne 3-4 EUR. Taký celkom odľahčený obed :) vyskúšajte a dajte vedieť, ako chutilo :)
Veľmi zaujímavé tým názvom aj surovinami, na pohľad lákavé, a ...keby sme tú slaninku z bodu 11 dali na vrch pred zapekaním... určite aj veľmi chutné jedlo, len vyskúšať!

Pridaj komentár k receptu: