Foto: danculka
Z prezretých,ošúpaných paradajok sa vyberú semená a rozmixujú sa do hladka,ja to dosť hustá šťava,do ktorej pridáme citrón a soľ a čakáme, Zobraziť celý popisZ prezretých,ošúpaných paradajok sa vyberú semená a rozmixujú sa do hladka,ja to dosť hustá šťava,do ktorej pridáme citrón a soľ a čakáme, kým si uvaríme petržlenovo zelerový sirup a to rozmixovaním dobre umytej vňate a troške vody vylejeme do hrnca a dosypeme kr.cukor a prevarýme asi 5 min ,po 20min. scedíme a môžeme servírovať,lebo sirup sa dáva ako prvý do pohára, potom ľad a rozmixovaná šťava rozriedená sódou....
porcie
príprava
Suroviny
6ks prezreté mäsité /olúpané/ |
|
1 kytička |
|
1 kytička |
|
3pl |
|
100g na sirup |
|
podľa potreby |
|
podľa svojej chuti |
|
Postup
-
1
Mixujeme zelinky v 1 a pol dl vody..prevaríme a dáme cukor a znovu prevaríme ...
-
2
zo sirupu sa parilo tak je fotka nepekná,necháme ho postáť....
-
3
ošúpané a odsemenené paradajky rozmixujeme so soľou citrónom...ingrediencie treba dávať podľa svojej chuti pretože záleží na veľkosti plodov...
-
4
tu som nafotila ľavý pohár, ako sa podáva ,sirup ľad,šťava zriedená so sódou a pravý je už rozmiešaný konzumentom....
-
5
Na zdravie!!!!
Diskusia k receptu