Indonézska zeleninová polievka

Peter Kulhány
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 12. júna 2011
Indonézska zeleninová polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 g
50 g
50 g
10 g
100 g
100 g
200 g
1 l
 čerstvá alebo posekaná




Postup

  1. 1

    Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme kurkumu, čili papričky, zázvor, cesnak, citrónovú kôru, škoricu, stopkový zeler, na drobno pokrájané paradajky a krátko prudko orestujeme.

  2. 2

    Pridáme vývar alebo vodu, uvarenú šošovicu, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou a krátko spolu povaríme.

  3. 3

    Pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu