Indonézska zeleninová polievka
Peter Kulhány
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 12. júna 2011
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 12. júna 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme kurkumu, čili papričky, zázvor, cesnak, citrónovú kôru, škoricu, stopkový zeler, na drobno pokrájané paradajky a krátko prudko orestujeme.
- 2
Pridáme vývar alebo vodu, uvarenú šošovicu, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou a krátko spolu povaríme.
- 3
Pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu