Kotlíkový guláš z diviny na plyne

miky64 - fotkamiky64, 6. júla 2011
Kotlíkový guláš z diviny na plyne
Foto: miky64

ešte nebol deň aby nezapršalo a keďže mam chuť na dobrý kotlikáč tak som si ho dnes ukuchtil v hrnci na plyne.Šak leje ako keby sme za to platili.

15
porcií
45 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 kg
0,3 kg
1 kg
1 kg
4 strúčiky
3 kg
podľa chuti  alebo mlete
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 l - minimálne

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    divinu si pred použitím nabajcujeme/1-2dni/ pred varením odblaníme a odlojíme,pokrájame na kúsky/veľkosť podľa kreativity a chuti krájača/,ja som použil stehienko a rebrá

    Kotlíkový guláš z diviny na plyne - obrázok 1
  2. 2

    rozpustime bravčovu masť/podľa mňa je najlepšie použiť masť v prípade že nie je,tak do oleja pridať neprerastanu slaninu na zlepšenie chuťi/pridám pokrájanú cibulku a cesnak, keď je cibulka do sklovita pridám nadrobno pokrájanú papriku,potom pridám mäsko nechám zatiahnuť a začne najpodstatnejšia časť postupne pridávame koreniny,nakoniec pridám tri hrste zemiakov z dôvodu zahustenia /asi 200-300g,/ tu chcem upozorniť že keď sa pridajú zemiaky je potrebne častejšie premiešať lebo maju tendenciu sa pripaľiť na dno hrnca,podlejem červeným 3dcl/zbytok vypijú kibici/ a za občasného miešania dusím.

    Kotlíkový guláš z diviny na plyne - obrázok 2
  3. 3

    po vydusení prilejeme vodu a necháme variť,keď mame mäsko skoro uvarené pridáme zemiaky a zbytok papriky,počkáme kým sú skoro dovarené a pridáme nakrájané paradajky/paradajky si si pred krájanim sparíme a stiahneme z kožky/,rozdrvený majorán a necháme ešte povariť /ja to nechávam asi tak 10min/ a potom už len dobrú chuť

    Kotlíkový guláš z diviny na plyne - obrázok 3

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
maš moje sympatie ja varenie kotlikoveho alebo grilovanie považujem za perfektne straveny deň v kruhu blízkych a priateľov,vykecáme sa zasmejeme no skratka ako ja hovorím uno perfecto
Dnes je 6.7.2012 presne rok odo dňa,keď bol pridaný ten receptík,smejeme sa z manželom že nezaprší a nezaprší,vonku je trochu pod mrakom,ale 29 stC a po ukrutných horúčavach by mohlo sprchnuť,no a hlavne som chcela,idem variť guláš z diviny v tlakáči,aby som zajtra nemusela na chate,ale určite im bude chutiť

Pridaj komentár k receptu: