Kurací perkelt v mexickej tortille fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 14. júna 2011
Kurací perkelt v mexickej tortille (fotorecept)
Foto: tatranka

Na stránkach varechy som videla myslím,že to uvádzala egreška,formovanú tortillu na pekáči,pre pečenie mafín obrátené z druhej strany.Už vtedy sa mi to veľmi páčilo a vedela som,že určite si s takouto tortillou niečo vymyslím.Robila som to už na viac krát aj s pečienkou aj kuracím šalátom,no dnes som sa odhodlala na kurací perkelt v tejto akože nádobke z mexického chlebíkového cesta.Veľmi,veľmi nám to chutilo.Odporúčam.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
2 ks
2 ks
podľa chuti jedla
trochu
pol lyžičky
2 lyžičky
balíček
1 ks
2 lístočky
1 ks
pol na ozdobu
1 ks
podľa porcii
na smaženie
na porciu 2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča umyjem,stiahnem z kože a nakrájam na väčšie kusy.Na oleji si osmažím cibuľku do sklovita.Pridám kurča a nechám ho opiecť.Potom pridám na pásiky pokrájanú zelenú papriku,a neskôr pokrájané paradajky.Nakoniec pridám soľ a červenú sladkú papriku.Nechám šťavu zredukovať.Keď už mäsko začína škvrčať,podlejem teplou vodou.Nechám dusiť do mäkka.To je tak asi 35-40 minút.Nakoniec do hotového pridám jednú pokrájanú chili papričku.Odstavím.

    Kurací perkelt v mexickej tortille (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hotové tortillas si vykrojím na veľkosť,ktorá sa mi hodí do taniera.S priemerom asi 18 cm.Kraje okolo pokrievky obrežem.U egrešky mi chýbalo,čo zo zvyškom.Ja som okraj pokrájala asi na 5 cm pásiky,stočila a po štyri navliekla na špáradlá.Po opečení,som ich použila k jedlu.Boli výborné,chrumkavé.

    Kurací perkelt v mexickej tortille (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    To sú oni.Pripravené na stočenie a opečenie.

    Kurací perkelt v mexickej tortille (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Torilas som opiekla,len z jednej strany.

    Kurací perkelt v mexickej tortille (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tak som ich uložila na mufinovú formu a snažila sa vytvarovať košíček.Vedľa sú opečené zvyšky tortillas.

    Kurací perkelt v mexickej tortille (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte pred pečením,prehodila som si obrázky.

    Kurací perkelt v mexickej tortille (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potrebná zeleninka .Môže byť rôzna podľa chuti.

    Kurací perkelt v mexickej tortille (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zemiačiky som si opiekla a vložila aj do tortillas.Tak som naplnila košíčky z mäskom a šťavou.Pridala šalát zo zeleniny a pokropila ho limetkou.

    Kurací perkelt v mexickej tortille (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na vrch tortillas a mäska som dala chili papričky.Jedlo bolo veľmi chutné.

    Kurací perkelt v mexickej tortille (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A tu už je pre manžela a pre mňa na servírované. Verte,že sme si veľmi pochutili.

    Kurací perkelt v mexickej tortille (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

marcy
bóóóóženku ta to je fajnota ,pohrala si sa + nádhera pre oči,prekrásna predcízna práca aj fotopostup :-)))
egreska
@tatranka mám pri recepte napísané aj odfotené čo so zvyškami tortilly,odrezky dat upiect ku mištičkam a chrumat ...pekný receptík
egreska
a ešte sa chcem opýtat ,na čo si ich opekala z jednej strany ? podla mna to netreba ,lebo schrumkaveju a potom sa zle tvaruju...treba ich len zabalit do sačka a dat do mikrovlnky zohriat aby zmäkli a dali sa dobre vytvarovat..
betka11
@tatranka egreška má velmi dobré a chutné recepty,mňa zatial nesklamal ani jeden čo som od nej robila pekný deň
tatranka
@egre ška mne sa aj tak dobre tvarovali.A chcela som ich mať opečené,aby spevneli,lebo vieš pri perkelte je omáčka a bála som sa,aby sa mi to nepremočilo.Nebolo by to chutné,ani estetické.Naopak,na spodok akože mištičky som uložila zemiačiky,tiež opekané,aby sa ani tie nerozmočili.Ja som tie mištičky zachytili z oboch strán špáradlami a na nich boli opečené tie zvyšky,takže sa mi mištičky neotvárajú.Škoda,že som to neodfotila aj tak.Je to ako prišroubované.xixixi.Vymyslela si jedinečný receptík z tortil.Prepáč,že som nezaregistrovala u teba v recepte čo zo zvyškami.Musím čítať pozornejšie.
jerica
@tatranka máš to ako v každom recepte pekne spracované s fotopopisom , obdivujem Ťa aj keď niekedy si neviem predstaviť či to všetko spotrebujete,poznám to podľa seba,našťastie môjmu do práce,ale ja tak sa tomu nevyhnem a niekedy ostane. Samozrejme že sa to spotrebuje ale čerstvé je čerstvé.Ten jahodový špíz som robila nebol ako Tvoj,ja som mala ll.a jedla som ho sama , môj len s cukrom a šľahačkou.