Foto: danculka
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Recept,ktorý Vám ponúkam,varievam každý rok a hlavne keď je dostatok paradajok,hlavne ho kombinujem z ríbezlovým sirupom,ale teraz je tu výzva ,nakoľko nemám sirupy SodaStrém,tak mi na tento recept dala suseda,ktorá si sodastream nevie vynachváliť,dala mi ,,Redbery lesné plody",bola som jeho chuťou prekvapená.Odrazilo sa to aj na chuti džemu,má príjemnú chuť po lesných plodoch,aký koľvek zákusok alebo koláčik naplnený týmto džemom deťom veľmi chutí.Teraz k paradajkám,ponakrajované paradajky zalejeme vriacou vodou..
-
2
potom ich zbavýme kože,..
-
3
nakrájame na menšie kusky a dáme do mixera v silnom mixery aj jadrá z paradajok sa rozmixujú,až nie prepasírujeme rozmixovanú kašu a potom dáme do nej sirup a potom cukor z želírfixom a dobre premiešame...
-
4
za stáleho miešania povaríme asi 3-4 min...
-
5
po dovarení odskúšame ,či je dostatočne hustý,až na studenom tanieriku rýchlo stuhne môžeme dávať do pohárikov... a prevráťte na niekoľko minút dolu víčkom..,
-
6
podľa toho, aký sirup použijete podľa toho chutí džem,stálo by za vyskúšanie aj iných chutí sirupov SodaStrém.Zatial som to robila z jahodami,ríbezlami, pomarančami.A ešte až použijete šťavu z iného ovocia bez cukru, zvýšte dávku cukru npr.nie 3OOg ale 500g na túto dávku..DOBRÚ CHUŤ!
(ježinku, keď mne je ľúto nivočiť paradajky plné vitamínov umelohmotnou príchuťou SodaStream. Nuž ale želám ti aby si vyhrala !)