Cuketová lodička s plnkou ratatouille
Radoslav Pádej
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 3. júla 2011
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 3. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Cuketu očistíme, prekrojíme na polovičku a vydlabeme vnútro. Povaríme v osolenej vode asi 5 minút. Na panvici si urestujeme na drobné kocky nakrájanú zeleninu, pridáme soľ, korenie a nakoniec drvené paradajky a bazalku.
- 2
Uvarenú cuketu naplníme touto zmesou a posypeme nastrúhaným údeným syrom, zapekáme v rúre 5 minút na 200 stupňov.
- 3
Nakrájame zemiaky na drobné kúsky a dáme variť so soľou domäkka. Vodu zlejeme a vyšľaháme hustú kašu, ktorú riedime s prevareným mliekom s maslom. Nakoniec do vyšľahanej kaše pridáme najemno natrhaný koriander a premiešame.
- 4
Omáčka: Pripravuje sa nad parou; do misky dáme žĺtky a šľaháme do zhustnutia, po malých množstvách pridávame rozpustené maslo a trocha bieleho vína. Dochutíme soľou a bielym korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu