Quiche s údenou treskou fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 28. mája 2011

Tento recept mam uz dost dlho. Nasla som ho v jednej kucharskej knihe.

4-6
porcie
20 minút
príprava
3+55 minút
na 180 °C

Suroviny

cesto:
110 g
2 salky
4 PL
plnka:
250 g
350 ml
4-5 ks
1 mala vetvicka
50 ml
2 ks
200 g
salat:
2 ks
1 ks mensia
1 ks mensi




Postup

  1. 1

    Muku som si rozmrvila s maslom, pridala som studenu vodu a vsetko som spracovala do kopy na jemne cesto. Cesto som zabalila do potravinarskaj folie a nechla som ho 1/2 hodiny odpocivat.

    Quiche s údenou treskou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som rozvalkala a vlozila som ho do vymastenej formy, priemeru 20 cm. Boky som upravila, zrezala a spodok cesta som popichala vidlickou.

    Quiche s údenou treskou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto som polozila papier na pecenie a na papier som dala 1/3 salky ryzy. Cesto som takto piekla 20 minut vo vyhriatej rure 180C.

    Quiche s údenou treskou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Udenu tresku som oplachla vodou a vysusila.

    Quiche s údenou treskou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do mlieka som dala cele cierne korenie a citronovy tymian. Ked mlieko zacalo vriet vlozila som do neho kusky tresky. Tresku som povarila 3 minuty. Uvarenu tresku som vybrala na tanier a mlieko som precedila.

    Quiche s údenou treskou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tresku som rozobrala na mensie kusky a polovicku som poukladala na spodok upeceneho cesta.

    Quiche s údenou treskou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Surove zemiaky som ocistila a pokrajala na mensie kocky asi 5-6mm. Pokrajane zemiaky som poukladala na tresku.

    Quiche s údenou treskou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na zemiaky som ulozila druhu polovicku tresky.

    Quiche s údenou treskou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Smotanu som rozslahala s vajickami, posolila, okorenila a doliala som precedene mlieko, v ktorom som varila tresku. Tymto som zaliala pripravenu tresku so zemiakmi.

    Quiche s údenou treskou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Quiche som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.

    Quiche s údenou treskou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Paradajky a ocistenu cibulu som si pokrajala na mensie kusky. Baklazan som si nakrajala na platky, posolila som ho a nechla chvilu postat. Potom som ho utrela a opiekla na panvici. Opeceny baklazan som pokrajala na mensie kusky a pridala dom ho k paradajkam. Vsetko som ochutila cukrom, solou a octom.

    Quiche s údenou treskou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Prikladam fotku citronoveho tymianu. Rastie mi v zahradke cely rok. Zima a mrazy ( -5C) mu nevadia. Ma velmi prijemnu jemnu vonu. Pozivam ho tiez ked peciem bravcove a jahnacinu. Po anglicky je to Lemon thyme (Thymus citriodorus).

    Quiche s údenou treskou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

marianne69
Danka prepac,ze sa tak hlupo pytam,to cesto si tak piekla aj s ryzou a potom ju vyhodila?Quiche som este nerobila,rybacie sa mi paci...
maartina
výborný recept ...s treskou som ešte nerobila, preto vyskúšam :)
palokuchki
Mariana, piekla som to tak ako vidis, s tou ryzou. Tu sa to vola "blind baking". Cesto sa pekne upecie a udrzi si svoj tvar. Ryzu s papierom si odlozim a pouzijem ju viackrat. Nevyhadzujem ju hned. @maartina vyskusaj, dufam ze budes spokojna. Dakujem vam.
zirafninka1
Fiha. Vymyslim cim nahradit tresku, ale quiche so zemiakmi.... To sa mi paci. Zaujal ma ten citronovy tymian.. Take nepoznam.
marienka44
@Palokuchki ,tu na Slovensku som nevidela udenu tresku. Moze byt aj neudena? Ten tymian citronovy je tiez pre nas neznama. :-) Ukladam do KK, vsetky Tvoje recepry su kvalitne. Pecenie s ryzou sa vola pecenie na slepo. :-)
janger
Danka, s tou ryzou to vidim prvykrat. Viem, ze sa pouziva na to susena fazula, hrach, ale clovek sa uci cely zivot :-). Krasny recept. Ten citronovy tymian tiez nepoznam, budem musiet po tom pozriet, ako sa to tu vola. Ci to nebude citronova trava...
palokuchki
Janka, citronova trava to urcite neni, ta sa pouziva viacej v azijskej kuchyne. Odfotila som to a fotku som pridala k receptu. No a na pecenie ja vzdy pouzivam tu ryzu. Ako som pisala, odlozim si ju do pohara aj s tym papierom a pouzijem ju viackrat. @marienka44 , je mi luto ze nemozete dostat udenu tresku. Nevedela som. Urcite mozes pouzit aj obycajnu, ale budes to musiet trochu viacej ochutit. Udena treska dava tejto quiche jej typicku chut.
jatanika
@marienka44 , alebo skúsiť s údenou makrelou, pstruhom.... tresku som ani ja nevidela... @palokuchki , pekný recept ... s tou údenou rybou sa mi to naozaj páči :-))
jerica
Krásna práca , rybu môžem len ja okrem pangasa , nevadia mi ani chobotnice . Veľmi pekne nafotené aj s perfektným popisom s odpoveďami na otázky:-)) radosť čítať.
palokuchki
Jarmilka, ty vzdy napises komentar, ze to cloveka velmi potesi. Vsimla som si to aj pri druhych receptoch. @jatanika , mas pravdu da sa pouzit hociaka udena ryba, ktora sa da u vas kupit. Neviem sice aku silnu chut tie udene ryby maju.
jerica
Danielka ďakujem,keď sa mi páči recept ktorý je podaný zrozumiteľne a k tomu dobre nafotený napíšem čo si myslím k tým čo si myslím že nie je o čom nebudem písať nič.
Sú recepty kde niekedy nepíšem nič ale páčí sa mi,kliknem pridám do mojej KK ale nepíšem koment pre časové dôvody,tak je to aj teraz,čas strávený pri PC je pre mňa v tomto období keď slnko volá poď do záhrady tak si vyberiem to druhé:-))
janger
Danka, dakujem. Uz som to na internete nasla. Je to aj tu, a tiez sa to vola citronovy tymian (samozrejme v preklade). Len som o tom nevedela, lebo som ho este nepouzivala :-).
babi
Danielka, teraz som "narazila" na tento tvoj recept, /nejak mi ušiel/.Hladám totiž nejaký kde môžem použiť udenú makrelu. Nič som nenašla, ale asi sa nič nestane,keď udenú tresku nahradím údenou makrelou. Potom dám vedieť.
Teraz sú však príšerné horúčavy , tak sa pečenie v rúre odkladá.
varpusta
Kedze je tam treska, tak to urcite nepatri do kategorie vegetarianskych jedal.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia