Foto: palokuchki
Tento recept mam uz dost dlho. Nasla som ho v jednej kucharskej knihe.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
cesto: | |
110 g |
|
2 salky |
|
4 PL |
|
plnka: | |
250 g |
|
350 ml |
|
4-5 ks |
|
1 mala vetvicka |
|
50 ml |
|
2 ks |
|
200 g |
|
|
|
|
|
salat: | |
2 ks |
|
1 ks mensia |
|
1 ks mensi |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Muku som si rozmrvila s maslom, pridala som studenu vodu a vsetko som spracovala do kopy na jemne cesto. Cesto som zabalila do potravinarskaj folie a nechla som ho 1/2 hodiny odpocivat.
-
2
Cesto som rozvalkala a vlozila som ho do vymastenej formy, priemeru 20 cm. Boky som upravila, zrezala a spodok cesta som popichala vidlickou.
-
3
Na cesto som polozila papier na pecenie a na papier som dala 1/3 salky ryzy. Cesto som takto piekla 20 minut vo vyhriatej rure 180C.
-
4
Udenu tresku som oplachla vodou a vysusila.
-
5
Do mlieka som dala cele cierne korenie a citronovy tymian. Ked mlieko zacalo vriet vlozila som do neho kusky tresky. Tresku som povarila 3 minuty. Uvarenu tresku som vybrala na tanier a mlieko som precedila.
-
6
Tresku som rozobrala na mensie kusky a polovicku som poukladala na spodok upeceneho cesta.
-
7
Surove zemiaky som ocistila a pokrajala na mensie kocky asi 5-6mm. Pokrajane zemiaky som poukladala na tresku.
-
8
Na zemiaky som ulozila druhu polovicku tresky.
-
9
Smotanu som rozslahala s vajickami, posolila, okorenila a doliala som precedene mlieko, v ktorom som varila tresku. Tymto som zaliala pripravenu tresku so zemiakmi.
-
10
Quiche som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.
-
11
Paradajky a ocistenu cibulu som si pokrajala na mensie kusky. Baklazan som si nakrajala na platky, posolila som ho a nechla chvilu postat. Potom som ho utrela a opiekla na panvici. Opeceny baklazan som pokrajala na mensie kusky a pridala dom ho k paradajkam. Vsetko som ochutila cukrom, solou a octom.
-
12
Prikladam fotku citronoveho tymianu. Rastie mi v zahradke cely rok. Zima a mrazy ( -5C) mu nevadia. Ma velmi prijemnu jemnu vonu. Pozivam ho tiez ked peciem bravcove a jahnacinu. Po anglicky je to Lemon thyme (Thymus citriodorus).
Sú recepty kde niekedy nepíšem nič ale páčí sa mi,kliknem pridám do mojej KK ale nepíšem koment pre časové dôvody,tak je to aj teraz,čas strávený pri PC je pre mňa v tomto období keď slnko volá poď do záhrady tak si vyberiem to druhé:-))
Teraz sú však príšerné horúčavy , tak sa pečenie v rúre odkladá.