Foto: pusta
Je to výborná nátierka na chlieb alebo na pečivo a chutná na raňajky alebo ako ľahká večera.
porcia
príprava
Suroviny
1 ks v konzerve |
|
2 -3 ks |
|
p.p |
|
z 1/2 citrona |
|
p.p. plátky na 1/4 |
|
2 -3 CL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
125 g |
|
plátky |
|
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny.
-
2
Konzervu som otvorila, údené šproty aj s olejom som dala do misy...
-
3
... a rozdrobila som ich vidličkou na maličké kúsky.
-
4
Pridala som horčicu a premiešala som ich so šprotami.
-
5
Pridala som maslo pokrájané na plátky a premiešala.
-
6
Jarnú cibuľku aj s vňaťou som pokrájala na kolieska a pridala k nátierke a premiešala som celé s citronovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením.
-
7
Hotovú nátierku som natrela na krajce čerstvého domáceho chleba, ktoré som ozdobila paradajkami, plátkami citrona pokrájaného na 1/4-tiny, lístkami čerstvej zellerovej vňate a podávala som k večeri.
@Pusta nátierka je chutná