Olej rastlinný

Olej rastlinný ako ingrediencia v receptoch:

  • Bezlepkový amarantový koláč s orechami

    Bezlepkový amarantový koláč s orechami

    Skvelý koláčik, ktorý musíte vyskúšať. Amarantová múka je súčasťou aj Novalim sortimentu. Môžete si z nej upiecť napríklad tento šikovný, rýchly a najmä veľmi chutný koláč.

  • Rychlá karobová buchta s jablky a bez přidání mouky (fotorecept)

    Rychlá karobová buchta s jablky a bez přidání mouky (fotorecept)

    Karobová buchta chutná po čokoládě a voní karamelem. Nebudete věřit, že je připravená z pár poměrně levných surovin.

  • Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre (fotorecept)

    Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre (fotorecept)

    Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď halušky, alebo „aspoň” raňajkovú praženicu „podľa mňa” a samozrejme s čerstvými hubami. Variant využitia zvyšku šunky, v kombinácii so...

  • Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke (fotorecept)

    Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke (fotorecept)

    Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba z „Pánboškovej záhradky“ a aj to do svojeho „čuspajzu“ (alias „cibereja“ so sladko alebo kyslo mliečnej omáčky), spravidla v nepravidelných...

  • Brokolicová polievka s údeným tofu

    Brokolicová polievka s údeným tofu

    Chutná a pritom rýchla polievka. Ja ju mám zo závodnej jedálne. To je za prvé a za druhé isto už viac ľudí čaká na recept odo mňa. Tak som vyhovel, nech je čo kritizovať, ...

  • Indické placky - Cãpãtã India (fotorecept)

    Indické placky - Cãpãtã India (fotorecept)

    Chodím do indickej reštaurácie a to ma inšpirovalo.

  • Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál (fotorecept)

    Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál (fotorecept)

    Prečo univerzál? Nuž predsa vzhľadom na možnosť voľby variantu prílohy, s ktorou ju budete jesť. Alebo naopak, či ju budete jesť, iba tak bez ničoho, či načisto, len s dobrým voňavým domácim slovenským...

  • Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept)

    Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept)

    Starkej recept, ktorý robila pre starkého. Vždy si ho predstavím, ako pri tomto jedle slastne mrnčal a zajedal to krajcom chleba.

  • Vaječná omeleta s medvedím cesnakom (fotorecept)

    Vaječná omeleta s medvedím cesnakom (fotorecept)

    Ráno som zobral psa do hory, nech si zabehá. Keď som sa vrátil domov, tak mi priateľka nachystala takéto raňajky. Ja ju za to zbožňujem. Vie, ako isť na mužskú psychiku. A...

  • Marinované bravčové pliecko dusené na cesnaku (fotorecept)

    Marinované bravčové pliecko dusené na cesnaku (fotorecept)

    Klasický recept, vylepšený o marinované mäso. Koreniny v marináde si môžete upraviť alebo pridať podľa chuti a vytvoriť tak vlastnú variáciu.

  • Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem

    Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem

    Avokádo je nabité zdravými tuky, tak si ho dopřejte častěji. Třeba místo klasické majonézy, která vám skvěle dochutí zeleninové saláty a nebo v podobě podobné studené jemné omáčky aioli, kterou použijte jako dip k zeleninovým...

  • Majonéza a tatarka z vařených vajec

    Majonéza a tatarka z vařených vajec

    Vejce oloupejte, nasekejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přilijte mléko, ocet a přidejte hořčici. Osolte, opepřete a oslaďte. Vše důkladně rozmixujte na velmi jemnou pastu. Za stálého mixování přilévejte postupně...

  • Pikantný zeleninový krém

    Pikantný zeleninový krém

    Relatívne nenáročná, ale zato lahodná krémová polievka zo surovín, ktoré má väčšina z nás vždy doma. Jedinou výnimkou je snáď harissa, ktorú však môžno zohnať v lepších potravinách alebo v supermarkete. A pokiaľ sa...

  • Hovädzie plátky Nany spod Bankova (fotorecept)

    Hovädzie plátky Nany spod Bankova (fotorecept)

    Nana, milovaná babička mojej vzácnej pani a jej brata Lacka, ktorú nazývali Nanáčka, ale aj žoviálne Eržika, varila výborne, ale nerada. Varenie ju totiž okrádalo o čas, ktorý potrebovala pre svojeho celoživotného...

  • Kačacie prsia s čiernou šošovicou

    Kačacie prsia s čiernou šošovicou

    Opláchnuté a vysušené kačacie prsia nasolíme a okoreníme mletým čiernym korením, narežeme kožu a opečieme na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Dopekáme v rúre predhriatej na 170 °C 8–10 minút.

  • Zeleninová polievka s liatymi haluškami à la Nušta (fotorecept)

    Zeleninová polievka s liatymi haluškami à la Nušta (fotorecept)

    Variant jednej zo slovenských zeleninových polievok. Kombináciu koreňovej zeleniny si môžete voliť podľa vlastných chutí. Mňa zaujal netradičnou, teda aspoň pre mňa, „liatou“ technológiou vpúšťania riedkeho cesta do hotovej, ešte variacej sa polievky.

  • Bezlepkové rustikálne žemle

    Bezlepkové rustikálne žemle

    Dnes sme sa pohrali s našou múkou Promix BETA a vykúzlili sme z nej takéto krásne žemle. Pripomenú vám voňavé rustikálne žemle, aké dostať v južanských krajinách k olivovému oleju. Výborne sa nám s múkou pracovalo...

  • Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept)

    Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept)

    Dlho nebolo pridane daco exoticke. Pre tych co nemaju radi komplexne chute a stiplave radsej nech prehliadnu tento recept. Thajska kuchyna je taka kde sa stiplave, slane, sladke a aromaticke miesa. Takze mlete bravcove...

  • Perkelt s hovädzinou zo suchej marinády (fotorecept)

    Perkelt s hovädzinou zo suchej marinády (fotorecept)

    Aj Vám sa pre dvoch varí s takými ťažkosťami ako aj mne? No na druhej strane to umožňuje experimentovať so surovinami podľa ľubovôle. Tentoraz som to skúsil s čerstvo mletým čiernym korením, drvenou dutou byľou ~ 70...

  • Kuracie prsia z kyslomliekovej marinády so zeleninovým šalátom (fotorecept)

    Kuracie prsia z kyslomliekovej marinády so zeleninovým šalátom (fotorecept)

    Vo svojej kuchyne experientujem s viacerými druhmi marinády. Klasickú predstavuje kombinácia „ČDD“ (napr. kečup, cesnak, horčica, sójovka, Worchester, soľ a čMČK), potom tzv „suchá“ iba soľ a čMČK, či hočicová,...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist