Hroznový koláč
Hroznový koláč

Hroznový koláč fotorecept

vlastadorisa - fotkavlastadorisa, dnes 18:40

Keď je úroda ovocia, mením jeho druh v koláči. Pečiem väčšinou zo surovín, ktoré zvyšujú v špajzi.

20
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

8 PL
7 PL
8 PL
1 KL
2 ks
8 PL
8 PL
500 g (čierne, biele, červené)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si ovocie, rozoberieme strapce a hrozno umyjeme, následne osušíme.

    Hroznový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny na cesto zmiešame varechou na lepive cesto, ktorého polovicu preložíme na plech. Na cesto pokladieme bobule hrozna a nakoniec natrieme druhú časť cesta. Zarovnáme.

    Hroznový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravený koláč dáme piecť (40 minút na 180 °C), pekne do zlatova. Či je upečený, vyskúšame špajdľou. Hrozno som nechcela dať na vrch, bála som sa, že by bobule prihoreli a zhorkli. a zhorkli.

    Hroznový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí krájame koláčik na porcie, môžeme ho pocukrovať.

    Hroznový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia