Hroznový koláč fotorecept
Keď je úroda ovocia, mením jeho druh v koláči. Pečiem väčšinou zo surovín, ktoré zvyšujú v špajzi.
20
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme si ovocie, rozoberieme strapce a hrozno umyjeme, následne osušíme.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Všetky suroviny na cesto zmiešame varechou na lepive cesto, ktorého polovicu preložíme na plech. Na cesto pokladieme bobule hrozna a nakoniec natrieme druhú časť cesta. Zarovnáme.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Takto pripravený koláč dáme piecť (40 minút na 180 °C), pekne do zlatova. Či je upečený, vyskúšame špajdľou. Hrozno som nechcela dať na vrch, bála som sa, že by bobule prihoreli a zhorkli. a zhorkli.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Po vychladnutí krájame koláčik na porcie, môžeme ho pocukrovať.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Dávno som podobný piekla, ale hrozno nemám vždy, dostala som ho a veru sa nezjedlo. Pre zmenu aj hroznový koláčik veľmi chutil. Ďakujem za komentár