Zaváraná paradajkovo-papriková zmes fotorecept
Foto: kucharocka123
Jednoduchý recept na rýchlu a nenáročnú prípravu paradajkovo-paprikovej zmesi do zásoby na zimné obdobie. Môžeme ju použiť pod mäso, do gulášu, na lečo a Zobraziť celý popisJednoduchý recept na rýchlu a nenáročnú prípravu paradajkovo-paprikovej zmesi do zásoby na zimné obdobie. Môžeme ju použiť pod mäso, do gulášu, na lečo a podobne.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Papriku umyjeme, zbavíme jadrovníkov a vlákien a nakrájame na prúžky. Osolíme, premiešame a necháme cca 10 minút odstáť.
-
2
Papriku preložíme do hrnca s trochou oleja a orestujeme. Restujeme dovtedy, kým trochu zmäkne a pustí šťavu (cca 10 minút). Musí však zostať chrumkavá.
-
3
Paradajky umyjeme a zbavíme šupky blanšírovaním - na opačnej strane, ako je stopka, narežeme šupku do kríža, vložíme na 1-2 minúty do vriacej vody, potom paradajky vyberieme, prepláchneme v studenej vode a necháme trochu vychladnúť.
-
4
Následne paradajky ľahko olúpeme.
-
5
Olúpané paradajky nakrájame na kocky.
-
6
Následne ich pridáme do hrnca k paprike. Zakryjeme pokrievkou a na miernom stupni ohrevu spolu podusíme ďalších cca 10 minút. Občas zľahka premiešame. Ak treba, zmes ešte podľa chuti dosolíme a necháme 1 minútu prevrieť.
-
7
Horúcou zmesou ihneď naplníme zaváracie poháre, ktoré dôkladne uzatvoríme a na 5 minút postavíme hore dnom. Ak zmes nevyteká a viečka dobre tesnia, poháre vrátime do pôvodnej polohy, položíme na teplú podložku a na noc zabalíme do deky.
-
8
Na druhý deň, po vychladnutí, zaváraninu odložíme na suché miesto. Z daného množstva surovín pripravíme cca 3 zaváracie poháre paradajkovo-paprikovej zmesi (pohár o objeme 700 ml). Dobrú chuť!
Ďakujem❤️
Ďakujem.