Zeleninová zmes
Zeleninová zmes

Zaváraná paradajkovo-papriková zmes fotorecept

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 10. augusta 2024

Jednoduchý recept na rýchlu a nenáročnú prípravu paradajkovo-paprikovej zmesi do zásoby na zimné obdobie. Môžeme ju použiť pod mäso, do gulášu, na lečo a Zobraziť celý popisJednoduchý recept na rýchlu a nenáročnú prípravu paradajkovo-paprikovej zmesi do zásoby na zimné obdobie. Môžeme ju použiť pod mäso, do gulášu, na lečo a podobne.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
2,5 kg oválne mäsité
2 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Papriku umyjeme, zbavíme jadrovníkov a vlákien a nakrájame na prúžky. Osolíme, premiešame a necháme cca 10 minút odstáť.

    Zaváraná paradajkovo-papriková zmes (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku preložíme do hrnca s trochou oleja a orestujeme. Restujeme dovtedy, kým trochu zmäkne a pustí šťavu (cca 10 minút). Musí však zostať chrumkavá.

    Zaváraná paradajkovo-papriková zmes (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Paradajky umyjeme a zbavíme šupky blanšírovaním - na opačnej strane, ako je stopka, narežeme šupku do kríža, vložíme na 1-2 minúty do vriacej vody, potom paradajky vyberieme, prepláchneme v studenej vode a necháme trochu vychladnúť.

    Zaváraná paradajkovo-papriková zmes (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne paradajky ľahko olúpeme.

    Zaváraná paradajkovo-papriková zmes (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Olúpané paradajky nakrájame na kocky.

    Zaváraná paradajkovo-papriková zmes (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Následne ich pridáme do hrnca k paprike. Zakryjeme pokrievkou a na miernom stupni ohrevu spolu podusíme ďalších cca 10 minút. Občas zľahka premiešame. Ak treba, zmes ešte podľa chuti dosolíme a necháme 1 minútu prevrieť.

    Zaváraná paradajkovo-papriková zmes (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Horúcou zmesou ihneď naplníme zaváracie poháre, ktoré dôkladne uzatvoríme a na 5 minút postavíme hore dnom. Ak zmes nevyteká a viečka dobre tesnia, poháre vrátime do pôvodnej polohy, položíme na teplú podložku a na noc zabalíme do deky.

    Zaváraná paradajkovo-papriková zmes (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na druhý deň, po vychladnutí, zaváraninu odložíme na suché miesto. Z daného množstva surovín pripravíme cca 3 zaváracie poháre paradajkovo-paprikovej zmesi (pohár o objeme 700 ml). Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Podľa mňa je to základ na prípravu leča, potom sa už len dokončí, ak príde chuť......(pridá sa cibuľa a ostatné....).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia