Fazuľové fašírky
Fazuľové fašírky

Falafel z fazule mungo na chlebovej placke

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 19:00
Falafel z fazule mungo na chlebovej placke
Foto: Kulinární studio MAFRA

Falafel, čo je akási vegetariánska verzia fašírok, sa tradične pripravuje z cícera, ale lahodný bude aj z fazule mungo. Namiesto vyprážania sme falafel Zobraziť celý popisFalafel, čo je akási vegetariánska verzia fašírok, sa tradične pripravuje z cícera, ale lahodný bude aj z fazule mungo. Namiesto vyprážania sme falafel upiekli na plechu.

6
porcií
40 (+ namáčanie) minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g suchá
4 strúčiky
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2 PL
2 PL
Na podávanie:
4 ks (piadina)
200 g




Postup

  1. 1

    Suchú nelúpanú fazuľu mungo najlepšie deň vopred namočíme do studenej vody a necháme cez noc pri izbovej teplote napučať.

  2. 2

    Na druhý deň namočenú fazuľu scedíme, dáme do hrnca a zalejeme čistou vodou (asi prst nad fazuľu). Privedieme k varu, teplotu zmiernime a pomaly varíme 15 – 20 minút domäkka. Uvarenú fazuľu prepláchneme studenou vodou, necháme ju osušiť a nasypeme do robota s nožmi. Pridáme ošúpané strúčiky cesnaku, 1 ČL soli a koreniny. Všetko rozmixujeme na hustú hmotu, ktorú ešte zahustíme strúhankou.

  3. 3

    Z fazuľovej hmoty tvoríme malé fašírky, ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potom potrieme olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút dozlatista.

  4. 4

    Upečené fašírky rozdelíme na teplé chlebové placky. Pridáme kolieska reďkoviek, kúsky avokáda a lístky koriandra. Pokvapkáme jogurtom.

Diskusia k receptu