Falafel z fazule mungo na chlebovej placke
mesačník Varecha, dnes 19:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Falafel, čo je akási vegetariánska verzia fašírok, sa tradične pripravuje z cícera, ale lahodný bude aj z fazule mungo. Namiesto vyprážania sme falafel Zobraziť celý popisFalafel, čo je akási vegetariánska verzia fašírok, sa tradične pripravuje z cícera, ale lahodný bude aj z fazule mungo. Namiesto vyprážania sme falafel upiekli na plechu.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Suchú nelúpanú fazuľu mungo najlepšie deň vopred namočíme do studenej vody a necháme cez noc pri izbovej teplote napučať.
- 2
Na druhý deň namočenú fazuľu scedíme, dáme do hrnca a zalejeme čistou vodou (asi prst nad fazuľu). Privedieme k varu, teplotu zmiernime a pomaly varíme 15 – 20 minút domäkka. Uvarenú fazuľu prepláchneme studenou vodou, necháme ju osušiť a nasypeme do robota s nožmi. Pridáme ošúpané strúčiky cesnaku, 1 ČL soli a koreniny. Všetko rozmixujeme na hustú hmotu, ktorú ešte zahustíme strúhankou.
- 3
Z fazuľovej hmoty tvoríme malé fašírky, ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potom potrieme olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút dozlatista.
- 4
Upečené fašírky rozdelíme na teplé chlebové placky. Pridáme kolieska reďkoviek, kúsky avokáda a lístky koriandra. Pokvapkáme jogurtom.
Tiež fazuľové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu