Vafle so špenátom a s vajcom
mesačník Varecha, 27. mája 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Nachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým. Na detskú verziu ich vynechajte alebo nahraďte opečenou hydinovou šunkou či Zobraziť celý popisNachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým. Na detskú verziu ich vynechajte alebo nahraďte opečenou hydinovou šunkou či kúskami syra určeného na grilovanie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Základné cesto: | |
220 g |
|
30 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
300 ml (alebo cmar) |
|
2 ks väčšie |
|
60 g |
|
50 g |
|
Dokončenie: | |
100 g |
|
5 ks |
|
2 PL (+ na vymazanie) |
|
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a jedlú sódu. Pridáme soľ, korenie a premiešame.
- 2
V malom hrnci rozpustíme na miernej teplote maslo. Hrniec odstavíme a do rozpusteného masla pridáme kefír a vajcia.
- 3
Obe zmesi spojíme a miešame tak dlho, kým nevznikne hladké cestíčko.
- 4
Pár lístkov baby špenátu odložíme bokom. Zvyšok nakrájame najemno. Na panvici s kvapkou oleja ho na miernom ohni krátko orestujeme, aby zvädol. Osolíme a vmiešame do cesta. Z cesta postupne pečieme vafle v rozohriatom vafľovači vymazanom olejom.
- 5
Chorizo nakrájame na veľmi drobné kocky. Na troche oleja ho orestujeme nachrumkavo a presypeme do misky. Potom na panvici usmažíme z vajec volské oká. Servírujeme ich na vafliach posypaných opečeným chorizom a lístkami špenátu.
Tiež vafle:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu