Špenátové vafle
Špenátové vafle

Vafle so špenátom a s vajcom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 27. mája 2025
Vafle so špenátom a s vajcom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Nachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým. Na detskú verziu ich vynechajte alebo nahraďte opečenou hydinovou šunkou či Zobraziť celý popisNachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým. Na detskú verziu ich vynechajte alebo nahraďte opečenou hydinovou šunkou či kúskami syra určeného na grilovanie.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Základné cesto:
220 g
30 g
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
300 ml (alebo cmar)
2 ks väčšie
60 g
50 g
Dokončenie:
100 g
5 ks
2 PL (+ na vymazanie)




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a jedlú sódu. Pridáme soľ, korenie a premiešame.

  2. 2

    V malom hrnci rozpustíme na miernej teplote maslo. Hrniec odstavíme a do rozpusteného masla pridáme kefír a vajcia.

  3. 3

    Obe zmesi spojíme a miešame tak dlho, kým nevznikne hladké cestíčko.

  4. 4

    Pár lístkov baby špenátu odložíme bokom. Zvyšok nakrájame najemno. Na panvici s kvapkou oleja ho na miernom ohni krátko orestujeme, aby zvädol. Osolíme a vmiešame do cesta. Z cesta postupne pečieme vafle v rozohriatom vafľovači vymazanom olejom.

  5. 5

    Chorizo nakrájame na veľmi drobné kocky. Na troche oleja ho orestujeme nachrumkavo a presypeme do misky. Potom na panvici usmažíme z vajec volské oká. Servírujeme ich na vafliach posypaných opečeným chorizom a lístkami špenátu.

Diskusia k receptu