Hruškovo-orechové mafiny bez lepku
Foto: novalim
Ešte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských
orechov a hrušiek. Zobraziť celý popisEšte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských
orechov a hrušiek. S pomocou našej zmesi Promix PK sme si upiekli fantastické a voňavé hruškovo-orechové mafinky. Hodia sa
na desiatu alebo olovrant nielen deťom. Určite si na nich pochutnajú ku kávičke aj dospelí. Tak poďme na to!
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks veľká |
|
trochu |
|
200 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
50 g mleté |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
80 ml |
|
250 g |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Hrušky umyjeme, ošúpeme a zbavíme jadrovníkov. Nakrájame na menšie kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezoxidovali.
- 2
Múku a orechy zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Pridáme oba cukry, olej, jogurt a rozšľahané vajce. Napokon do zmesi jemne zapracujeme aj hrušky.
- 3
Cesto rovnomerne rozdelíme do papierových košíčkov, ktoré sme poukladali do plechu na mafinky. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 175 °C. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Tiež mafiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu