Bezlepkové mafiny
Bezlepkové mafiny

Hruškovo-orechové mafiny bez lepku

novalim - fotkanovalim, 1. decembra 2024. Komerčný recept.
Hruškovo-orechové mafiny bez lepku
Foto: novalim

Ešte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských orechov a hrušiek. Zobraziť celý popisEšte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských orechov a hrušiek. S pomocou našej zmesi Promix PK sme si upiekli fantastické a voňavé hruškovo-orechové mafinky. Hodia sa na desiatu alebo olovrant nielen deťom. Určite si na nich pochutnajú ku kávičke aj dospelí. Tak poďme na to!
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks veľká
trochu
200 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
50 g mleté
2 ČL
1/2 ČL
1 ks
120 g
1 bal.
80 ml
250 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Hrušky umyjeme, ošúpeme a zbavíme jadrovníkov. Nakrájame na menšie kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezoxidovali.

  2. 2

    Múku a orechy zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Pridáme oba cukry, olej, jogurt a rozšľahané vajce. Napokon do zmesi jemne zapracujeme aj hrušky.

  3. 3

    Cesto rovnomerne rozdelíme do papierových košíčkov, ktoré sme poukladali do plechu na mafinky. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 175 °C. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia