Makové muffiny s ovocím fotorecept
Foto: kucharocka123
Nadýchané makové muffiny s kvalitnou horkou čokoládou a ovocím.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
2 ks |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
1 kopcovitá PL |
|
Náplň: | |
75 g mletý |
|
1 PL |
|
(na hrot noža) |
|
1/2 PL |
|
(podľa potreby) |
|
50 g (85 % kakaa) |
|
(slivky, nektárinky, maliny - čerstvé/mrazené...) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si makovú náplň. Do hrnca nasypeme mletý mak, pridáme lyžicu lekváru, mletú škoricu na hrot noža a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podľa potreby zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť. Plnka musí byť hustejšia ale vláčna.
-
2
Čokoládu nasekáme na malé kocky.
-
3
Slivky a nektárinky nakrájame na drobné kúsky.
-
4
Maliny môžeme použiť čerstvé alebo mrazené. S mrazenými sa lepšie pracuje. Stačí vložiť do mrazničky deň vopred.
-
5
Cesto: Preosiatu múku premiešame s kypriacim práškom, trstinovými cukrami a kakaom.
-
6
Vajcia, mlieko a olej zľahka prešľaháme metličkou.
-
7
Mokrú zmes pridáme do suchej múčnej zmesi a ručne zľahka premiešame na vláčne cesto.
-
8
Formu na muffiny vyložíme cukrárskymi papierovými košíčkami.
-
9
Na dno košíčkov nalejeme tenkú vrstvu cesta, pridáme malú kôpku maku, do nej zatlačíme čokoládu a ovocie.
-
10
Zakryjeme druhou vrstvou cesta tak, aby sme košíčky naplnili do 3/4 ich objemu a dáme piecť. Pečieme v rúre vyhriatej na teplotu 180 °C cca 25-30 minút alebo podľa skúseností so svojou rúrou. Kontrolujeme špajdľou. Upečené necháme vo forme vychladnúť na mriežke.
-
11
Následne vyberieme z formy a môžeme podávať. Pohľad v reze.
-
12
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu