Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami. Paľko Mikulík, B. P. by jednoducho poznamenal, „aj tak še dá i tak še Zobraziť celý popisVariant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami. Paľko Mikulík, B. P. by jednoducho poznamenal, „aj tak še dá i tak še dá a bizovňe bi mi šmakovalo“! O hubách slovenských lesov, lúk a strání si tu môžem nechať iba snívať. Dobré domáce lečo nie je problém a tak som ho okrášlil tvrdšími crimini zo supermarketu. Váčšina z Vás, milí priatelia, určite pozná nepriehľadné množstvo možností, ako chuťovo osloviť a potešiť svojich najbližších, rôznymi "echt" . Veď vy si už iste poradíte! Dobrú chuť!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3-4 PL |
|
6-7 ks |
|
120 g (biela časť) |
|
500-600 g |
|
330 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo korenie 4 farieb) |
|
1 KL čerstvo pomletá |
|
400 g zrelé väčšie |
|
2 PL |
|
2-3 ks |
|
2-3 PL strúhaný (alebo oštiepok údený) |
|
Postup
-
1
Aj v malom množstve je ukrytá vynikajúca chuť, resp. v jednoduchosti je krása!
-
2
Na oleji (akýmsi zázrakom som naďabil na „Zvjezda“ od Jadranského mora) som orestoval pokrájaný zväzok mladej cibuľky aj s jej zelenými „pierkami“, spolu s bielou časťou póru. Potom pridal pokrájané hrubostenné papriky, premiešal, podusil a
-
3
rozložil balenie pokrájaných „crimini“, posypal ich mletými zrniečkami borievky (jalovca), posledné zvyšky zo Silickej planiny na našom Above, ochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Opäť ľahko zmiešal a zo 5 minút podusil.
-
4
vložil som pokrájanú veľkú paradajku, premiešal a dusil ešte 5-7 minút, pridal kocku masla,
-
5
„vbuchol“ dve vajíčka, ak by boli malé tak pridám ešte jedno, opatrne zmiešal, minútku dve povaril a lečko bolo hotové!
-
6
Podával som ho so strúhaným parmigiano reggiano, lebo liptovský oštiepok tu nedostanete ani za všetky klenoty sveta. Vychutnali sme si ho s doma upečeným rascovým chlebíkom.
Diskusia k receptu